Euro 2016

Baskı Fransa'nın üzerinde

Euro 2016, Fransa-Romanya maçıyla başlıyor. Kendi seyircisi önünde turnuvayı başlatacak olan Fransa, genç ve formda kadrosuyla turnuvanın en büyük favorisi olarak gösteriliyor. Özellikle forvet hattında forma için büyük savaş var.

Konular: Spor, Futbol, Fransa, Romanya
Pogba, orta sahada Fransa'nın en güvendiği isimlerden [Getty]

euro 2016, cuma günü saat 22.00'de stade de france'ta oynanacak fransa-romanya maçıyla başlıyor. açılış maçı olması nedeniyle fransız futbolcular stresli ve üzerlerinde baskı olması normal. yepyeni bir jenerasyon yakalayan fransızların karşısındaki rakip ise kapalı kutu ve defansif romanya.

avrupa futbol şampiyonası'nı daha önce iki kez kazanan fransa evindeki bur turnuvayı kazanarak almanya ve ispanya ile şampiyonluk sayılarını eşitlemek istiyor. fransa eğer zaferle ayrılırsa 1984'ten sonra evinde ilk kez şampiyon olan ülke unvanını da alacak. bu unvanı yine en son fransa yaşamıştı.

didier deschamps sıkıntılı günler geçiriyor. bir yandan benzema tarafından üzerine atılan bir ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya. bir yandan da bol alternatifli hücüm futbolcularından iki veya üçünü ilk 11'e monte etmek zorunda.

atletico madrid'den antoine griezmann'ın yeri garanti gibi. kingsley coman, andre-pierre gignac, olivier giroud, anthony martial ve dimitri payet gibi formda isimler de forma bekliyor.

anghel iordanescu'nun çalıştırdığı romanya ise fransa'nın tam tersine hücum hattında zayıf. en etkili isimleri de yıllardır türkiye'de oynayan bogdan stancu. en iyi yaptıkları iş savunma.

iordanescu romanya'nın başında dördüncü büyük turnuvasında. daha önce 1994 dünya kupası, euro 96, 1998 dünya kupası'nda görev yaptı. en büyük başarısı ise yine iyi bir jenerasyon yakaladığı dönemde hagi'li, popescu'lu, lacatus'lu kadroyla gelen 94'teki çeyrek final.

rumenler, 10 maçtır fransa'yı yenemiyor. bu da nisan 1972'yi gösteriyor. bükreş'te oynanan özel maçtan romanya 2-0'lık skorla ayrılmıştı. aralarındaki ilk maç ise 1967'de.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;