Türkiye

'Beni babamın yanına gömün'

Fatma Karaca, haftada bir gün annesine gittiği için, 11 aylık bebeğinin yanında eşi tarafından öldürüldü. Cinayetten bir hafta önce, ailesinden ölürse kendisini babasının yanına gömmelerini istemişti.

Fatma Karaca 11 aylık bebeğinin yanında boğazı kesilerek öldürüldü.

fatma karaca türkiye’deki binlerce kadın cinayetinden birinin son kurbanı. 11 yıl boyunca beklediği bebeği nisa nur’a bundan sadece 11 ay önce kavuştu. eşi, onu 10 ekim'de hatay dörtyol'deki evinde çocuğunun gözü önünde öldürdü. gerekçe ise fatma karaca’nın hasta annesini haftada bir gün ziyaret etmesiydi.

ahmet karaca tutuklunıp cezaevine gönderildi. fatma karaca'nın ailesi, katil zanlısı kocanın, akıl sağlığının yerinde olmadığına dair doktor raporu alarak alacağı hapis cezasını düşürme planları yaptığını iddia ediyor.   

“beni babamın yanına gömün”

fatma karaca kanser hastası babasını bundan birkaç yıl önce kaybetmişti. kendi ölümünden bir hafta önce hasta annesini ziyarete gittiğinde rüyasında babasını gördüğünü söyledi ve “babam, 'kızım seni yanıma almaya geliyorum' dedi" şeklinde konuştu.

karaca bu rüyasını annesine anlattıktan sonra ölürse kızına kendisinin bakmasını da istemişti. bu diyalog çok kısa süre sonra gerçek oldu.

eşi boğazını kesti 

olay 10 ekim'de meydana geldi. evin yakınlarındaki tüm akrabalar bir düğüne gitmişti. zanlı ahmet karaca, daha sonra verdiği ifadeye göre, eşinin yatsı namazını kılmasını bekledi, hemen ardından da boğazını kesti.

yine aynı ifadeye göre karaca can çekişen eşinin başında ölümünü bekledi. ön otopsi raporuna göre de fatma karaca ölüm nedeni aşırı kan kaybı. 

ahmet karaca cinayet sonrasında tutuklandı. karaca, mahkemede eşini öldürmesine gerekçe olarak hasta annesini haftada bir gün ziyaret etmesini gösterdi.

karaca'nın eşini babasından bile kıskanması sebebiyle bir yıl kadar ayrı yaşan çiftin daha sonra kocanın ısrarlarıyla yeniden bir araya geldiği de ortaya çıktı. 

annesinin ölümünü izledi

tüm bunlar olurken 11 aylık nisa nur odadaydı. ve emekleyerek annesinin yanına gitti. polis tarafından anneannesine teslim edilen nisa nur’un üzerinde annesinin kanı vardı. nisa nur, 11 yıl çocukları olmayan çiftin tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen kızıydı.

olaydan sonra üç gün boyunca yemek yemeyen bebeği muayene eden doktorlar, bunun bebeğin çok korkmasından kaynaklandığı görüşünde. nisa nur bebek uzun süre anneannesi dışında hiç kimsenin kendisini kucağına almasına da izin vermedi.

“deli raporu alma çabasındalar”

fatma karaca’nın kuzeni tülay kömür, katil zanlısının ailesinin, karaca'ya akıl sağlığının yerinde olmadığına dair rapor almaya çalıştığını iddia etti:

“bana gelip, ‘devlet büyüklerini araya sokacağız ve akıl sağlığının olmadığına dair rapor alacağız. sizin kızınız öldü, gitti; bizim oğlumuz hapiste. onu oradan çıkaracağız’ dediler. savcıya da bu sözlerini aktardık. babası da gideceği hapishanede iki gardiyan bulduklarını ve onun  orada rahat etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. pahalı bir ağır ceza avukatı tutmuşlar. biz de tutacağız. onun bir, iki yıl yatıp çıkmasına engel olacağız.”

cezaevindeki ahmet karaca, 11 aylık kızının kendi ailesine verilmesini istiyor. aile, karaca'nın cezaevinde olmasına rağmen kızının velayeti için kendilerini tehdit ettiğini de iddia etti. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;