Türkiye

Bir günde dört işçi öldü

İstanbul, Konya ve Zonguldak'ta meydana gelen farklı iş kazalarında dört işçi çalıştıkları inşaatlardan düşerek hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
Kartal ve Esenyurt'taki olaylarla ilgili olarak polis soruşturma başlattı. [Fotoğraf: DHA]

inşaatlarda meydana gelen iş kazalarında bir günde dört işçi hayatını kaybetti. 

istanbul esenyurt'da bir inşaatta güvenlik ağı takarken dengesini kaybeden 22 yaşındaki metin boğmalık, 10'uncu düşerek hayatını kaybetti. olay, saat 11.00'da esenyurt'ta yapımı süren bir inşaatta meydana geldi.

istanbul'daki ikinci olay ise kartal cevizli mahallesi onat sokak'ta, sekiz katlı inşaatta oldu. en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren 49 yaşındaki ahmet çakmak, bir anda dengesini kaybetti. çakmak, en üst kattan aşağıda kalasların yüklendiği kamyona düştü.

olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. yapılan kontrollerde ahmet çakmak'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi.

bir mahalle sakini, "vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettiği aşağı düştü. binada hiç bir önlem yok, emniyet kemeri olacak, baret olacak" dedi.

sıva yaparken düştü

konya'nın karatay ilçesi'ndeki bir inşaatta sıva yapan  47 yaşındaki kıyas kahraman dengesini kaybederek inşaatın üçüncü katından yere düştü. kahraman olay yerinde hayatını kaybetti. 

iddiaya göre kahraman, 10 katlı apartmanda kurulu olan iskele üzerinde herhangi bir önlem almadan binanın dış cephesinde sıva yapıyordu.

zonguldak'ta da iş kazası

zonguldak'taki bir bina inşaatının ikinci katından dengesini kaybederek düşen üç çocuk babası 45 yaşındaki mehmet albayrak ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü.

dün saat 13.00 sıralarında iş kazası geçiren albayrak, kaldırıldığı hastanedeki tüm müdahaleye rağmen bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

polis, son iş kazalarıyla ilgili soruşturma başlattı. 

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;