2018 Dünya Kupası

'Bizi de dinleyin'

Teknik direktör Danny Blind'in kovulmasının ardından Hollanda yeni teknik direktör arayışında. Bu göreve de Arjen Robben ve Wesley Sneijder talip.

Konular: Spor, Futbol, Hollanda
Milli takımdaki en tecrübeli isimler [AFP]

hollanda futbolu sıkıntılı günler geçiriyor. kulüpleri uzun zamandır avrupa’da söz sahibi değil. milli takım da gün geçtikçe eriyor. son avrupa futbol şampiyonası’na katılamayan hollanda, 2018 dünya kupası hedefinde de oldukça uzakta. ‘portakallar’ a grubu’nda 5 maç sonunda topladığı 7 puanla dördüncü sırada.  grupta fransa ve isveç gibi iddialı takımlar var.

grupta son olarak bulgaristan’a 2-0 yenilen hollanda’da teknik direktör danny blind kovuldu. şimdi yeni teknik direktör aranıyor.

milli takımın iki tecrübeli ismi arjen robben ve wesley sneijder de teknik direktör belirleme konusunda yönetime yardımcı olmak istiyor: bizi de dinleyin.

bulgaristan maçından sonra italya’ya da özel maçta 2-1 kaybeden hollanda’da bayern münihli robben “14 yıldır milli takımdayız. wesley ile beraber federasyona bu sürecin parçası olmak istediğimizi söyledik. yıllar içinde doğru antrenörlerle deneyimimizi kurduk ve neyin ihtiyaç olduğunu biliyoruz. iyi bir fikrimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

dünya kupası’na katılmanın artık tehlikede olduğunu söyleyen 33 yaşındaki kaptan “ben federasyonla oyuncular arasındaki ilk temas noktasıyım. durmak gibi planım yok. wesley ile beraber sürece dahil olmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

hollanda medyası, danny blind’in ardından louis van gaal’i öne çıkartıyor.  robben ise bireysel isimleri tartışmak istemediğini söylüyor:

“ben listemde van gaal’i en üst sıralara koyardım. fakat isimler konusunda konuşmak için çok erken”

robben 90, wesley sneijder de 128 kez milli oldu. edwin van der sar’ın rekoruna da sadece 2 maç kaldı.

hollanda, 31 mayıs’ta fas, 4 haziran’da fildişi sahili ve 9 haziran dünya kupası eleme grubu’nda da lüksemburg ile oynayacak.

yen teknik adamın bu maçlar öncesi açıklanması bekleniyor.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;