Türkiye

'Böyle bir insana saygı duyamam'

Başbakan Erdoğan Sakarya mitinginde Başbakan Yardımcısı Arınç’ın aksine Gülen’e saygısını kaybettiğini söyledi, “Ona saygı duyarsam kendime saygısızlık etmiş olurum” dedi.

erdogan sakarya miting main
Erdoğan Sakarya mitinginde Gülen'e saygısını kaybettiğini söyledi [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan, sakarya mitingindeki konuşmasının büyük bölümünü yine gülen cemaati'nin lideri fethullah gülen’e dönük eleştirilere ayırdı. erdoğan, bu sefer yardımcısı bülent arınç'ın "benim ona saygım devam ediyor" sözlerine gönderme yaptı, gülen’e saygısının kalmadığını söyledi.

erdoğan şöyle konuştu:

“10, 15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı. ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. saygı duyarsam önce kendime saygısızlık yapmış olurum. tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. böyle bir şey olamaz. gece beddua seansları yapıyorlar. allah ıslah etsin. öğrenci yavrularımızı kaldırıyorlar, 'başbakan'a beddua' diyorlar. bu beddular tutmaz, bumerang gibi döner onları vurur.”

arınç ne demişti?

başbakan yardımcısı bülent arınç, katıldığı bir televizyon programında gülen’in tartışmaların merkezinden çıkarılması gerektiğini söyleyerek, “benim ona saygım devam ediyor” dedi. arınç’ın sözleri şöyleydi:

“hocaefendi’yi tartışmanın merkezinden çıkarmak lazım. yani hüsnüzan olarak, güzel bir düşünce olarak benim ona saygım devam ediyor. bunu söylemek doğru mu, yanlış mı, bilmiyorum. ama ben şunlar şunlar yapılsa bile bugüne kadarki öğretisi ile, bugüne kadarki konuşmaları ile, bugüne kadarki yaşantısı, tarzı ile hocaefendi’yi bir kenara koymak ve onun üzerinden bir şeyler yapmamak gerektiğini düşünüyorum.”

ilk defa ismini kullandı

erdoğan 17 aralık operasyonundan bu yana hedefine aldığı gülen'in ilk defa ismini kullandı. mavi marmara olayını hatırlatan erdoğan, "bunlar mavi marmara vurulduğu zaman gülenlerdi. ey fethullah gülen 9 şehidimize ağladın mı? suriye'deki mazlumlara niçin ağlamıyorsun?" diye seslendi ve eleştirilerine devam etti:

"pensilvanya'nın piyonlarını kullanarak türkiye'ye, devletimize, milletimize, ulusal güvenliğimize karşı bir saldırı var. bir başbakan'ı, cumhurbaşkanı'nı, bakanları dinleyemezsiniz. ama bunlar dinlediler. dün akşam trt ortak yayınında bunları açıkladım. bunlarda ahlâk, seviye diye bir şey yok. bunlar insanlıktan nasibini almamış. bir müslüman bir diğer müslümanı veya insanı özel mahremine girip dinleyemez, gözetleyemez. ama bunlar bunu yaptı. neymiş, hocaefendi... hocaefendi diyor ki 'gece yarısı bir alüfteyi bir siyasetçiye kalktılar muhatap edeceklerdi. o alüfteyle bir araya gelmesini engelledim. 'sen bir hocaefendi misin, istihbarat şefi misin? nesin sen? ve diyor ki 'elimde daha buna benzer çok şeyler var."

“bu nasıl bir inziva?”

erdoğan, gülen’in “tek ceketim var” sözlerine de gönderme yaptı; “o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor” dedi. erdoğan, gülen’e “neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin?” diye sordu: 

“pensilvanya’da inzivaya çekildim deyip, oradaki malikanesinden türkiye'mi karıştıranlara milletim itiraz ediyor. ne diyor ‘pensilvanya’da inzivaya çekildim.’ yahu neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? niye pensilvanya? bu nasıl bir inziva? inzivadayım, diyor; holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. türkiye’de insanların telefon konuşmalarını dinliyor, hatta yatak odalarını izliyor. spordan darbelere, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor.” 

“kefeni giyenler bu işi başarır”

miting alanında bulunan bir grup gencin "kefenli liderin kefenli gençleriyiz biz" pankartı açması üzerine erdoğan, "sağ olasınız sakaryalı, ilahiyatçı gençler. bu kefenle beraber yürüyeceğiz. zaten kefenini giyenler bu işi başarır, korkaklarla bu iş olmaz" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;