2014 FIBA Dünya Kupası

'Burada olmak heyecan verici'

Türkiye'nin tecrübeli uzunu Kerem Gönlüm, son Dünya Kupası finalisti olarak bu turnuvada yer almanın heyecan verici bir olay olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Basketbol
Türkiye grubunu ikinci sırada tamamlamıştı. [Fotoğraf: AA]

sahada gösterdikleri mücadelenin belli olduğunu söyleyen kerem gönlüm, "müthiş bir sinerji oluştu. iyi oynamadık ama sonunda kazanmayı başardık. bu da önemli bence. hücumda istediğimiz yüzdelerle oynayamıyoruz ama rakibimize de attırmıyoruz. birlikteliğimiz üst düzeyde. buraya madalya için geldik. ergin ataman da bizi öyle motive etti. geldiğimiz gün bize söyledi" dediç

2010 dünya kupası'nda final oynadıklarını hatırlatan tecrübeli uzun, "çok önemli bir organizasyon. dört yılda bir yapıldığı için burada olmak heyecan verici. herkes de bunun bilincinde. oynayan oynamayan herkes büyük emek koyuyor. birlik ve beraberliğimiz sahaya yansıyor" diye konuştu.

çeyrek finaldeki rakipleri litvanya'nın basketbol olarak türkiye'ye yakın olduğunu vurgulayan kerem gönlüm, "en azından avrupa ekolü. sahada daha çok zorlandığımız rakipler kıta dışındakiler. basketbol sistemleri daha farklı. litvanya hem kulüp hem de milli takımda beraber ve karşılıklı oynadığımız oyuncular. birbirimizi iyi tanıyoruz. zor bir maç olacak. avantajlarımızı kullanmak istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;