La Liga

Cenazeye katılınca unvanı kaybetti

Deportivo Kulübü'nün eski başkanı Augusto Cesar Lendoiro, geçen hafta yaşanan olaylarda öldürülen Deportivolu taraftarın cenazesine katılmasının ardından "La Liga Büyükelçisi" unvanını kaybetti.

Konular: Spor, Futbol
69 yaşındaki Lendoiro, futbol camiasındaki konumu nedeniyle geçen mayıs ayında LFP tarafından "La Liga Büyükelçisi" unvanını almıştı. [Reuters]

atletico madrid ve deportivolu taraftarlar arasında geçen pazar günü çıkan kavgada deportivolu bir taraftarın ölümü, ispanyol futbolunda yankı uyandırmaya devam ediyor.

deportivo'da 1988'den 2014 yılı başına kadar başkanlık görevininde kalarak ispanya'da bu göreve en uzun süre devam eden augusto cesar lendoiro, kavgada yaşamını yitiren "jimmy" lakaplı 43 yaşındaki kulüp taraftarın cenazesine katılmasından dolayı ispanyol futbol camiasının tepkisini çekti.

ispanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu profesyonel futbol ligi (lfp) kurumu, geçtiğimiz mayıs ayında "la liga büyükelçisi" olarak atadığı lendoiro'dan bu unvanı geri aldığını açıkladı.

lfp başkanı javier tebas, yaptığı açıklamada, "her türlü şiddet olayını kınadığımız ve şiddete karşı çok sert bir mücadele yürüttüğümüz bu dönemde, la liga'nın bir temsilcisinin bu insanlarla görünmesine müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.

tebas, ayrıca ispanya kral kupası'nda malaga ile maça çıkan deportivo'nun kulüp yönetiminin, öldürülen taraftar için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını da eleştirerek, "bu durumu kabul etmediğimiz unutulmasın" dedi.

ispanyol futbolunun saygın isimlerinden 69 yaşındaki lendoiro, futbol camiasındaki konumu nedeniyle geçen mayıs ayında lfp tarafından "la liga büyükelçisi" unvanını almıştı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;