Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri önseçime girecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili adaylığı için önseçime girme kararı aldı. Kılıçdaroğlu İstanbul'dan değil İzmir'den aday olacak.

chp kaynaklarının verdiği bilgiye göre kılıçdaroğlu'nun ismi önseçime girecek aday adayları arasında ysk'ya bildirilecek.
chp'de önseçim 29 mart'ta hâkim gözetiminde yapılacak. ankara, izmir, istanbul, antalya önseçim yapılacak iller arasında.
kılıçdaroğlu istanbul, izmir ve ankara'da ilk sıranın kontenjan adaylara ayrılacağını ve bu adayların kadın adaylar olacağını açıklamıştı.
2002'den bu yana istanbul'dan milletvekili olan kemal kılıçdaroğlu, haziran'daki seçimde izmir ikinci bölgeden aday olacak. chp liderinin seçim çevresini değiştirmesinde ve önseçime girme kararı almasında sarıgül, baykal ve eski genel sekreter önder sav gibi isimlerin önseçim adaylığına başvurmasının, ilk sıraların kadın adaylara ayrılmasının da etkili olduğu yorumu yapılıyor.
kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;