Latin Amerika

Çin’den Venezuela’ya 20 milyar dolar destek

Çin yönetimi, düşen petrol fiyatları sebebiyle ekonomik krize giren Venezuela’da 20 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Konular: Venezuela, Çin
Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro [Fotoğraf: EPA]

venezuela devlet başkanı nicola maduro, çin’e yaptığı resmi ziyarette mevkidaşı şi jinping ile bir araya geldi.

iki ülke arası ilişkileri güçlendirmek amacıyla yapılan görüşmeler sonrası maduro, basına yaptığı açıklamada çin’in venezuela’ya yapacağı 20 milyar dolarlık yatırımlar hakkında anlaşmaya vardıklarını söyledi. yapılacak yatırımlar teknoloji, inşaat ve petrol ürünlerini kapsayacak.

ancak bu yatırımların yeni kredileri de kapsayıp kapsamadığı henüz bilinmiyor.

dünyanın ikinci büyük ekonomisi çin, daha önce ekonomik sıkıntıdaki venezuela’ya verdiği 42 milyar dolarlık kredinin süresini uzatmıştı.

petrol krizi yaşayan güney amerika’da nüfuzunu artırmak isteyen çin, hafta başında ekvador'a 7,5 milyar dolarlık kredi vermeyi kabul etmişti.

petrol 6 yılın en düşüğünde

petrol fiyatları, ekonomik yavaşlama ve petrol ihraç eden ülkeler örgütü (opec) üyelerinin üretimi kısmayacaklarını açıklamasıyla düşüşünü sürdürüyor.

uluslararası bir gösterge olan brent petrolün, 2014 başlarında 110 dolar olan varil fiyatı, altı yıldır ilk defa 50 doların altına geriledi.

petrol üreticisi venezuela’da petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyonu artırdı. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;