Suriye'de iç savaş

Clinton Obama ile 'silahlandırma'da ayrıldı

Amerika’nın CBS haber kanalı, ABD Eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’un yeni yayınlanan kitabında Başkan Obama'nın Suriye muhalefetini silahlandırmama kararından sonra ayrı düştüğünü söyledi.

Konular: Ortadoğu, Amerika
Hilary Clinton koltuğunu 2013 yılının Şubat ayında John Kerry'e bırakmıştı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

cbs televizyonu, 2016 başkanlık seçimlerinde olası adaylardan biri olarak gösterilen clinton’ın salı günü yayınlanacak ‘zor seçenekler’ isimli kitabının notlarına ulaştığını söyledi.

clinton kitabında suriye’deki iç savaş hakkında, ‘kompleks meselelerde doğru çözüme ulaşılması nadir bir durumdur. problemler kompleks olunca, her bir seçenek diğerinden daha kötü hale geliyor’ ifadelerini kullanıyor.

eski dışişleri bakanı, suriye’deki krizin başından beri, beşşar esed ile mücadelenin en iyi yönteminin muhaliflere silah ve eğitim sağlamak olduğuna inandığını belirtti.

hilary clinton, ‘müdahale etmek ya da etmemek, ikisinin de yüksek riski var. ama başkan'da (obama) olayları akışına bırakma ve muhalefeti silahlandırmama eğilimi vardı’ dedi.

clinton bu konuda karar sabibinin başkan olduğunu ve onun kararına saygı duyduğunu da sözlerine ekledi.

amerika eski dışişleri bakanı kitabında, bakanlıkta geçirdiği 4 yıllık dönemle ilgili anılarını da anlatıyor. kitap irak’taki savaştan, bingazi konsolsluğu saldırısına kadar bir çok konuya değiniyor.

clinton kitabında bazı kulis bilgilerini de paylaşıyor.

barack obama, 2008 yılında, hilary clinton’ı mağlup ederek demokrat parti’nin başkan adayı olmuştu.  

kaynak: cbs 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;