Türkiye

Davutoğlu'ndan Süleyman Şah ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şubat ayında Suriye Eşmesi'ne taşınan Süleyman Şah Saygı Karakolunu'nu ziyaret etti.

Konular: Türkiye

seçim çalışmaları için şanlıurfa'ya giden başbakan ahmet davutoğlu, miting programından önce, suriye tarafındaki eşme köyü yakınlarındaki süleyman şah saygı karakolu'nu ziyaret etti. 

daha sonra şanlıurfa mitinginde kürsüre çıkan davutoğlu, süleyman şah saygı karakolu'nu ziyaret ettiğini belirterek, "bugün değerli kara kuvvetleri komutanımız ve diğer komutanlarla birlikte türkiye tarafındaki eşme'deki kardeşlerimizle kucaklaşıp, suriye tarafına geçtik. oradaki kardeşlerimizle de kucaklaştık ve süleyman şah'ın huzurunda divan durduk" dedi.
davutoğlu, chp genel başkan yardımcısı gürsel tekin'in iddiasını da hatırlatarak, "bir chp'li dedi ki '48 saat içinde türkiye, suriye'ye girecek.' doğru, girdik ama başbakan olarak süleyman şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. şaşkın bunlar. başbakan olarak süleyman şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama chp'nin yalanları, vaatleri de tarihe gömüldü" diye konuştu. 
 
başbakanlık basın merkezi de, davutoğlu'nun ziyaretine ilişkin fotoğrafları basınla paylaştı. 

türkiye, suriye'nin halep şehrindeki karakozak köyü sınırları içinde bulunan türk toprağı süleyman şah türbesi'ndeki saygı karakolu'nda görevli 38 askeri personeli ve türbe içerisindeki süleyman şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyaları 22 şubat'ta düzenlenen bir operasyonla türkiye'ye getirmişti. türkiye'nin başka bir ülkedeki tek toprağı olan bölgedeki askerlerin tahliyesi ve türbenin taşınması için eş zamanlı iki operasyon düzenlendi. şah fırat adı konan operasyonun ilk ayağında, işid tehdidinin arttığı bölgedeki askerler kazakozak'tan çıkarıldı, 'istismara meydan vermemek' amacıyla kalan yapılar tahrip edildi.

diğer operasyonda ise, bir başka birlik türkiye sınırından 200 metre kadar ilerleyerek, suriye eşmesi'nde, eski türbenin alanı kadar bir yeri çevreleyerek kontrol altına aldı. türk bayrağı dikilen bu bölgeye daha sonra yeni karakolun inşaatı başladı. geçici olarak türkiye'ye getirilen emanetler de buraya taşındı. operasyonda 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel görev almıştı.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;