2015 Genel Seçimi

Demirtaş ve Akdoğan arasında çözüm süreci atışması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın "HDP, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapsın" şeklindeki sözlerine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "AKP bize talimat yağdırmasın" yanıtını verdi. Akdoğan, "Süreç için olmazsa olmaz parti AK Parti'dir" dedi.

Dolmabahçe'deki çözüm süreci mutabakatına İmralı heyeti, İçişleri Bakanı ile Başbakan Yardımcısı ve koordinatör Akdoğan katılmıştı. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ertesinde hdp'yi eleştiren ve "hdp bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar. yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor. madem yüzde 13 oy aldılar, kandil'e çağrı yapsınlar ve pkk'ya silah bıraktırsınlar" diyen başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, eleştirilerini bugün de sürdürdü.

twitter üzerinden açıklama yapan akdoğan, "bazı hdp'lilerin en sevdiği söz 'sus, konuşma'. bizde sıfatı olanlar değil fikri olanlar konuşur. dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar? bu kadar tahammülsüz, eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz. konuşan türkiye'ye susturucu takmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 

akdoğan'ın bu sözleri hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'a soruldu. seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere gittiği parti genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan demirtaş, "pkk'ya silah bırakma çağrısı için "bunu başarmak için tabii ki daha güçlü imkânlara sahibiz. demokratik siyaset güçlenmiştir. ama akp'liler bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin" dedi. 

demirtaş, akdoğan'ın "dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar" sözü için de "dağdaki kim bağdaki kim? hepimiz eşit yurttaşlarız. iktidarı kaybedince hırçınlaşmanın anlamı yok" yorumunu yaptı.

demirtaş'ın bu açıklamasının hemen ardından akdoğan yine twitter üzerinden çözüm süreci konusundaki kararlılıklarının sürdüğünü belirtti ve "ak parti sürecin teminatıdır" dedi. akdoğan'ın ifadeleri şöyle:

"türkiye'nin birlik, bütünlük ve kardeşliği için başlattığımız çözüm süreci bizim varlık sebeplerimizden, en büyük siyasi amaçlarımızdan biridir."

"sürecin selameti için olmazsa olmaz partinin ak parti olduğu zaman içinde daha iyi görülecektir. bu konuda kararlılığımız tamdır."

"başka siyasi denklemlerin bu amaçtan yoksun olduğu ve çözüm perspektifine sahip olmadığı çok açıktır. ak parti sürecin teminatıdır."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;