2014 FIBA Dünya Kupası

Devler yarı final için

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2014 FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde bu akşam saat 18.00’de Litvanya ile kozlarını paylaşacak.

Konular: Basketbol
Türkiye, Litvanya'yı yenmesi halinde yarı finalde ABD ya da Slovenya ile karşılaşacak. [Fotoğraf: AA]

barselona’da oynanacak türkiye-litvanya maçını ntv spor naklen yayınlayacak.

eşleşmenin galibi yarı finalde abd ya da slovenya ile oynayacak.

c grubu’nu abd’nin ardında ikinci bitiren türkiye, ikinci turda avustralya’yı emir preldzic’in iki üçlüğü sayesinde tek sayı farkla yenmişti.

d grubu’nu birinci bitiren litvanya ise ikinci turda yeni zelanda’yı 76-71’lik skorla geçti.

türkiye, litvanya randevusuyla birlikte tarihindeki 921’inci maçına çıkacak. milliler geride kalan 920 maçta 469 galibiyet, 450 yenilgi ve bir beraberlik aldı.

bu akşamki mücadele, ergin ataman’ın da türkiye’nin başında 16’ncı maçı olacak. ataman, turnuva öncesi oynanan dokuz hazırlık maçında yedi yenilgi aldı. resmi maçlarda ise dört galibiyet ve iki yenilgilik bir performans yakaladı.

ataman iddialı, kerem bırakıyor

litvanya karşısında rahat bir galibiyet elde etmeyi arzuladıklarını söyleyen ataman, "ama kısmet, rahat veya mucizevi, en önemlisi kazanmak. ben yüzde 100 kazanacağımıza inanıyorum. çünkü takımın o direnci var. basketbolda savunma hiçbir zaman nankör değildir. savunmayı iyi yaptığınız sürece bir şekilde kazanma yolunu bulursunuz" diye konuştu.

a milli basketbol takımı'nın 36 yaşındaki kaptanı kerem gönlüm ise dünya kupası'nın ardından milli takım'ı bırakacağını söyledi.

fiba dünya kupası’nda çeyrek final programı şöyle:

9 eylül salı:
18.00 litvanya-türkiye (barselona)
22.00 slovenya-abd (barselona)

10 eylül çarşamba:
19.00 sırbistan-brezilya (madrid)
23.00 fransa-ispanya (madrid)

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;