Bilim-Teknoloji

Dört saat uçabilen drone

Singapur merkezli bir firma, insansız hava araçlarının dört saat havada kalmasını sağlayacak teknoloji geliştirdi. Bataryaları gereksiz kılan yöntem enerji için hidrojen kullanıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Hycopter başarılı olursa dört saat uçabilecek. [Fotoğraf: Horizon Unmanned Systems]

horizon unmanned systems firması, bataryalarla 15-20 dakika havada kalabilen 'drone'ların uçuş süresini dört saate çıkaran yöntem geliştirdiklerini duyurdu.

hycopter adı verilen drone geliştiren firma, lityum iyon bataryalar yerine 5,076 psi basınçlı 120 gram hidrojen taşıyor. bataryalı  drone'lara kıyasla daha hafif olan hycopter, gazı taşımak için metal tüp bulundurmuyor. hycopter'ın bir kg ağırlıkla 2,5 saat, ağırlıksız ise 4 saat uçabileceği savunuluyor.

insansız hava araçlarına şarj veya yakıt ikmali gerektirmeden saatlerce uçuş imkanı verecek olan yeni yöntem, henüz geliştirilme aşamasında. prototip üzerinde çalışan horizon unmanned systems, hycopter'ın henüz belirtilen sürelerde uçurulmadığını belirtti.

firma, geliştirme aşamasında ürünün ön siparişe açıldığını ve yapılacak yatırımlarla son haline geleceğini duyurdu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;