2022 Dünya Kupası

‘Dünya Kupası Katar’da düzenlenmez’

FIFA Yönetim Kurulu Üyesi Theo Zwanziger, yüksek hava sıcaklığı nedeniyle 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenemeyeceği görüşünde.

Konular: Spor, Futbol
Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağı Aralık 2010'da açıklandı. [Fotoğraf: Katar 2022 Komitesi]

almanya’da yayın yapan bild gazetesine konuşan zwanziger, “benim şahsi görüşüm, sonunda 2022 dünya kupası’nın katar’dan alınacağı yönünde” dedi.

almanya futbol federasyonu’nun eski başkanı, “sağlık görevlileri bu kadar sıcak bir havada düzenlenecek bir kupada sorumluluk alamayacaklarını söylüyor” dedi.

zwanziger, stadyumlarda soğutma uygulanmasının da çözüm olamayacağını, zira organizasyonun sadece statlarda oynanan maçlardan ibaret olmadığını belirtti:

“dünyanın dört bir yanından bu kadar sıcak bir ülkeye bu kadar çok sayıda taraftar getirmek, onların hayatını da riske atmaktır. bu da savcıları harekete geçirecektir.”

fifa: açıklama yönetim kurulu'nu bağlamaz

reuters’ın ulaştığı fifa yetkilileri ise, zwanziger’in görüşlerinin tüm fifa yönetim kurulu üyelerini bağlamadığını söyledi.

fifa başkanı sepp blatter, mayıs ayında yaptığı açıklamada, katar’a ev sahipliği verilmesini bir “hata” olarak yorumlamış ve turnuvanın kış aylarında düzenlenebileceğini açıklamıştı.

ancak kupanın kış aylarında düzenlenmesine, bu aylarda ligleri süren birçok ülke federasyonu karşı çıkıyor.

katar'dan cevap geldi

zwanziger'in açıklamalarına katar'dan cevap geldi. iletişim direktörü nasser al khatera, katar'ın 2022 dünya kupası'na ev sahipliği yapacağını, görüşlerin zwanziger'e ait olduğunu, fifa'nın görüşleri olmadığını söyledi.

al khatera "tek soru ne zaman oynanacağı. yaz veya kış. biz her zaman hazır olacağız" dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;