Eğitim

'El yazısı yerine dik temel harfler'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak" dedi.

Konular: Eğitim, Türkiye
Arşiv [Fotoğraf: AA]

milli eğitim bakanı ismet yılmaz, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında, yazma eğitiminde bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine, dik temel harfler kullanılacağını duyurdu.

yılmaz, sinop ayancık ilçesinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, bir öğretmenin sorusu üzerine, "yazma eğitiminde önümüzdeki yıl [2017-2018] bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak" açıklamasında bulundu.

anadolu ajansı’nın bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gelecek yıldan itibaren ilkokul birinci sınıflarda uygulamaya geçilecek metodun adı "dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi" olacak.

ilkokul 3. sınıftan itibaren ise daha az ayrıntısı olan daha az eğimli, karmaşık olmayan ve çok daha sade bir el yazısı karakteri üzerinde de kaligrafi ve tipografi uzmanları çalışmalarını sürdürüyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;