2018 Dünya Kupası

Emre Mor hem beğeni topladı hem eleştirildi

Türk futbolunun son dönemdeki en büyük heyecanı Emre Mor, Ukrayna maçındaki futboluyla hem beğeni topladı hem de eleştirildi.

Konular: Spor, Futbol
Emre Mor Dortmund'da forma giyiyor. Fotoğraf: [AA]

çalımları, dikine oynayan stili, dinamikliğiyle futbolseverleri heyecanlandıran emre mor buna karşın hakemle çok oynaması, isabetli pastan çok çalımı düşünmesiyle de dikkat çekti. opta'nın verilerine göre genç futbolcu emre 7 isabetli pas, 10 çalımla oynadı.

hürriyet gazetesi'nden uğur meleke 'hep emre olmaz' ara başlıklı yazısında "her top emre mor üstünden oynanmaz. bir maçı emre tek başına herkesi çalımlayarak kazanamaz. sahada caner ile hakan varken emre'nin bir de korner atmaya gitmesi manasız. hücumlarda muhakkak daha fazla opsiyonumuz olmalı" diye yazdı.

milliyet gazetesi'nden attila gökçe de emre'nin oyununu plansız olarak değerlendirdi: "fazlası olmaz mıydı ? kazanamaz mıydık? elbette kazanabilirdik. hele uzatmalar dahil son dakikalardaki olağanüstü baskı bize bir gol daha kazandırabilirdi. ah , keşke frikiklerde kişisel hevesleri aşıp doğru adamı (hakan ç.) kullanabilseydik. emre’nin plansız, takımdan kopuk gayretlerine disiplin ve anlam kazandırabilseydik. her neyse... neydi fatih hoca’nın sloganı: “yenemiyorsan yenilme!” eh işte, çocuklar da öyle yaptı"

fanatik gazetesi'nden mehmet demirkol da emre mor'un hakemle olan iletişimine değindi: bu sinirle yürümez. özellikle caner ve emre'ninki kabul edilemez seviyede. ev sahibi olmasak maçı tamamlayabilirler miydi bilmiyorum. demirkol, ntv spor'daki yorumunda ise "o serbest vuruşta topu nasıl emre'ye verdiler akıl alır bir şey değil. o pozisyonun asıl oyuncusu caner. hakan gibi de acayip bir serbest vuruşçu var. ama orada emre'ye sıra gelmez. emre'nin oyunla öğrenmesi gereken şeyler var. hocası da söylüyor, dortmund'da da söylüyorlar. saha içindeki davranışlarıyla ilgili çözmesi gereken şeyler var. yaşı bu kadar küçük olmasa, o sempatisi olmasa kırmızı kart görebilirdi. sürekli itiraz ediyor. doğru okulda, dortmund'da. umuyorum bunları düzeltirler" ifadelerini kullandı.

emre mor: hakem çok kötüydü

emre mor da maç sonunda hakemin kötü yönetim sergilediğini dile getirdi.

rakip takım oyuncularının da sert oynadığını anlatan mor, maça iyi başlayamadıklarını, kısa sürede 2 gol yediklerini anımsattı.

ilk golü bulduktan sonra takımın toparlandığına işaret eden mor, şöyle konuştu:

"hakem çok kötüydü. bana ilk yarıda yapılan ilk hareket penaltıydı. maçı kazanmak için mücadele ettik ancak berabere kaldık. rakibin oynadığı sert oyun beni de çok sinirlendirdi. bana çok sert fauller yaptılar ve hakem de buna göz yumdu. en azından ukraynalı bazı oyunculara uyarı için kart göstermeliydi ama yapmadı. bence hakem kötü bir performans gösterdi. ben de maçın başında zorlandım ama ikinci yarı takım ile birlikte daha iyi oynadığımı düşünüyorum."

kaynak: fanatik, hürriyet, milliyet
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;