Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan Riyad'da

Geniş bir heyetle Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud tarafından Riyad Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı erdoğan, kral selman tarafından uçağın kapısında karşılandı. iki lider, riyad il özel sarayında baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından öğle yemeğinde de bir araya geliyor. cumhurbaşkanı'na  başbakan yardımcıları yalçın akdoğan ve numan kurtulmuş, ekonomi bakanı nihat zeybekci ve dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcısı ve sözcüsü ibrahim kalın, dışişleri bakanlığı müsteşarı feridun sinirlioğlu eşlik ediyor.

türk dışişleri'nin verdiği bilgilere göre, ankara-riyad ikili ticaret hacmi 2009 yılında küresel mali krizin etkisiyle düşüş yaşasa da daha sonra toparlandı. tüik verilerine göre petrol zengini suudi arabistan 3 milyar dolar ile türkiye'nin çok ihracat yaptığı ülkeler arasında 14. sırada. 

kaynak: aa, tüik

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;