Ekonomi

Erdoğan: Sonunu tatlıya bağladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babacan ve Başçı'nın ekonomi sunumuyla ilgili olarak "Sonunu tatlıya bağladık" dedi, bu görüşmeleri daha sık aralıklarla yapacakları mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile basın toplantısından sonra soruları cevapladı. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, faiz indirimi konusunda eleştirilerde bulunduğu başbakan yardımcısı ali babacan ve merkez bankası başkanı erdem başçı'dan çarşamba akşamı aldığı ekonomi brifingi için "sonunu tatlıya bağladıklarını" söyledi. macaristan cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan cumhurbaşkanı erdoğan, "sunumdan tatmin oldunuz mu, görüş ayrılıkları giderildi mi? sorusuna şu yanıtı verdi: 

"değerli arkadaşlar görüş ayrılıklarının olmadığı bir yer söz konusu değil. tabii ki olur. ama biz sonunda bir metin açıkladık. bu metinde de, faiz konusunu özellikle görüştüğümüzü belirttik. bunun yanında da ekonomik gelişmeleri yerinde değerlendirme, büyüme ile ilgili değerlendirme ve bundan sonraki süreçle ilgili olarak da, özellikle benim hassasiyetim şudur, yatırımların aksamaması, gerilemesi... bu konuları görüştük. yatırımları teşvik edici tedbirlerin alınması noktasında merkez bankası'nın da bir işlevinin olacağı düşüncesini özellikle paylaştık. 

ben de yanıma kendi başmüşavirlerimi almak suretiyle, başbakan yardımcısı ali babacan bey ve bu noktada merkez bankası başkanımız olmak üzere değerlendirmeyi yaptık, sonunu tatlıya bağladık. temenni ederim ki, vardığımız neticeyi daha sık aralıklarla bir araya gelmek suretiyle bunu sürdürürüz. 

cumhurbaşkanı erdoğan'a mit müsteşarı hakan fidan'ın milletvekili adaylığını geri çekerek eski görevine atanmasıyla ilgili süreç de soruldu. erdoğan gelişmeden memnun olduğunu söylerken, muhalefetin atamanın hukuki olmadığı yolundaki eleştirilerine tepki gösterdi:
"hakan bey'in bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi açıklamıştım. niye doğru bulmadığımı da açıklamıştım. vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur. sayın başbakan ile de görüştüm. a'dan z'ye inceledik. hukuken tekrar görevine dönmesine bir mani yoktu. olmadığı için de sayın başbakan kendisini atadı. ben atamıyorum. üçlü kararname değil bu. çünkü seçimler sebebiyle yargı, emniyet, bunlar dışında diğer devlet görevinden ayrılanlar, seçim öncesi veya seçim sonrası eğer seçimi kaybederlerse, aynı göreve atanabilir hükmü var. bu yerine getirilmiştir.  
sayın mit müsteşarı fidan hukuken mani bir durum olmadığı için görevine iade edilmiştir. bu işleri soruşturmadan, araştırmadan konuşuyorlar. nasıl yıpratabiliriz gayreti içindeler. bunlar boş şeyler. biz işimize bakıyorum. bizim bir derdimiz sıkıntımız yok, derdi olanlar düşünsün."

kaynak. al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;