Bilim-Teknoloji

Facebook'a yeni cinsiyet seçenekleri

Sosyal ağ Facebook, kadın ve erkek dışında yeni cinsiyet tanımlamalarını kişi seçenekleri arasına ekledi. Yapılan düzenleme kendini kadın ya da erkek olarak tanımlamayanları hedefliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook'a yeni cinsiyet seçenekleri
 
dünyanın en büyük sosyal ağı facebook, kişi tanımlamaları arasında yer alan kadın ve erkek bilgisine ek olarak "custom" seçeneği ile farklı cinsiyet seçeneklerini de ekledi. bu 58 farklı seçenek arasında transeksüel, iki ruhlu, androjen gibi başlıklar yer alıyor.
bu seçenekler facebook kullanım dilini us english (abd ingilizce) yapan herkese açıldı. bu seçeneklerin herkesin yaşadığı ülkedeki dillere göre yayınlanıp yayınlanmayacağı net olarak açıklanmadı. ancak cinsel tercihler konusunda tutucu olan ülkelerde bu düzenlemelerin sorun teşkil edebileceği düşünülüyor.
bu yapılan düzenlemeye rağmen eskiden olduğu gibi isteyen facebook üyeleri cinsiyet bilgilerinin görünmesini engelleyebiliyor. cinsiyet seçeneğinin genişletilmesiyle beraber kişilere doğum günü mesajı gönderirken 'his' ya da 'her' (o) yazmak yerine 'their' ya da 'them' (onlar) seçeneği de eklendi.
facebook'tan yapılan açıklamada bu seçenekleri geliştirirken eşcinsel gruplarla işbirliği yaptıklarını ve herkesin kendini rahat bir şekilde ifade edebilmesini amaçladıkları belirtildi. özellikle abd'de kamuoyu gücüne sahip olan eşcinsel grupların bu düzenlemenin hayata geçirilmesinde etkili olduğu düşünülüyor. 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;