Bilim-Teknoloji

Facebook'ta Dünya Kupası rekoru

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası 1 milyarlık etkileşimle, Facebook tarihinin en fazla konuşulan konusu oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Facebook'ta kupa bereketi

Dünya Kupası Facebook'u coşturdu

Facebook'a kupa dopingi

Dünya Kupası Facebook'un etkileşim sayısında rekor kırmasına yol açtı
Dünya Kupası Facebook'un etkileşim sayısında rekor kırmasına yol açtı [Fotoğraf: Facebook]

brezilya'da oynanan dünya kupası, 1 milyarlık etkileşimle bugüne kadar facebook'ta en fazla konuşulan konu olarak rekor kırdı.takımların çeyrek finale çıkma mücadelesi verdiği kupaya ilişkin paylaşım, beğeni ve yorumlar baz alındığında, facebook'un 10 yıllık geçmişinde en dikkat çeken olayın 2014 dünya kupası olduğu açıklandı.

facebook'tan yapılan açıklamada, 12–29 haziran tarihleri arasında dünya kupası ile ilgili etkileşimlere, 220 milyon kullanıcının katıldığı ve değerlendirmede paylaşım, beğeni ve yorumların baz alındığı belirtildi. cumartesi günü oynanan brezilya-şili arasındaki maç esnasında 31 milyon kişinin 75 milyonluk etkileşim gerekleştirdiği belirtilerek bunun facebook tarihinin en popüler etkinliği olduğu açıklandı.

13 temmuz'da yapılacak final maçıyla son bulacak dünya kupası'nda çeyrek final, yarı final ve final maçlarında sosyal etkileşimin iyice artmasının beklendiği ifade edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;