Bilim-Teknoloji

FBI Apple'ın şifresini kırdı, dava kapandı

Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep ettiği Apple'dan olumsuz yanıt alan FBI, söz konusu iPhone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji, ABD

abd federal soruşturma bürosu (fbi) ile amerikalı teknoloji devi apple arasındaki "şifre kırma savaşı" sona erdi. abd adalet bakanlığı, pazartesi günü kaliforniya eyaletindeki federal mahkemeye sunduğu dilekçede, "abd hükümeti, faruk'un iphone'undaki verilere başarılı bir şekilde ulaşmıştır. bu nedenle apple'ın yardımına artık ihtiyaç duymamaktadır" ifadesini kullandı.

bakanlık sözcüsü melanie newman da yaptığı yazılı açıklamada, şu anda fbi'ın, söz konusu iphone'daki bilgileri yürütülen soruşturma kapsamında değerlendirdiğini belirtti. newman, ulusal güvenlik ve kamu asayişini korumak için emniyet yetkililerinin önemli dijital bilgilere erişebilmesi hususunun, abd hükümeti için bir öncelik olarak kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

israilli firma mı yardım etti?

açıklama, israilli adli tıp uzmanı cellebrite adlı firmanın fbi'ya yardım edeceği söylentilerinin hemen arkasından geldi. 

fbi, cuma günü, abd hükümetiyle ilgisi olmayan ve ismini açıklamadığı bir kaynaktan söz konusu iphone'un şifresinin kırılması hakkında yardım teklifi aldığı gerekçesiyle apple'la olan duruşmanın 5 nisan'a ertelenmesini talep etmişti. 

kaynak: aa, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;