Fransa

Fransa siber saldırılara hazırlanıyor

Fransa, 2019'a kadar siber savunma ekibinin mevcudunu 7 binin üzerine çıkarmak için 1 milyar dolar bütçe ayırdı.

fransa hükümeti, geçen ay sonunda düzenlediği siber savunma tatbikatında şans verilen ve yetenek testine tabi tutulan üniversiteli ve liseli gençlerden bazılarını istihdam etti.

yetkililer, testin amacının özellikle çin, iran ve rusya kaynaklı siber saldırılara karşı "dördüncü bir ordu" kurmak olduğunu belirtti.

fransa 2011'de 100 olan siber savunma uzmanı sayısını 2019 yılında 3 bine çıkarmak ve 4 bin 400 yardımcı uzman istihdam etmek için 1 milyar dolar ayırdı.

fransa dışişleri bakanlığı, bu ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde elektronik oylamaları etkileyecek siber saldırı riski olduğunu açıklamıştı.

abd'de de rusya'nın donald trump'ın başkanlığı kazanması için siber saldırılar düzenlediği iddia edilmişti.

siber saldırılar günümüz dünyasında önemli bir güvenlik riski olarak görülüyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;