Avrupa

Fransız polisi iki zanlının peşinde

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'yu basıp 12 kişiyi öldüren iki saldırgan hâlâ yakalanamadı. Polis son olarak Paris'in kuzeydoğusundaki bir bölgede operasyon hazırlığı yapıyor.

Konular: Fransa, Avrupa
Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo binasına saldırı düzenlenmiş, 12 kişi öldürülmüştü. [Fotoğraf: Reuters]

fransız polisi 12 kişiyi öldüren iki zanlının kimliğini kısa sürede belirledi. ancak şerif ve said kouachi adlı kardeşe hâlâ ulaşabilmiş değil. perşembe akşam saatlerinde, zanlıların paris'in kuzeydoğusunda aisne bölgesinde görüldüğü haberleri geldi. 

fransız emniyet yetkilileri, zanlıların paris'in 70 km kuzeydoğusundaki villers-cotterets ilçesinde bir petrol istasyonunda  renault clio marka aracın içinde görüldüklerini ve silahlı olduklarını belirtti. 

bu haberlerin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. özel birliklerin de katıldığı operasyona helikopterler de destek veriyor. 

fransa başbakanı manuel valls olası yeni bir saldırının gerçekleşmesinden endişe duyduklarını ifade etmişti. 

çarşamba günü öğle saatlerinde paris'te mizah dergisi charlie hebdo binasına saldırı düzenlenmiş, 12 kişi öldürülmüştü.

saldırganlar kim?

saldırganların cezayir kökenli fransız vatandaşı 34 yaşındaki said kouachi ve 32 yaşındaki şerif kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti

saldırıya karıştığı ancak silah kullanmadığı belirtilen 18 yaşındaki hamid murad, perşembe günü sabah erken saatlerde polise teslim oldu.

şüpheli kouachi kardeşlerin paris'te yaşadığını söyleyen polis, saldırganlardan birinin kaçarken kullandıkları çalıntı arabada kimliğini unuttuğunu açıkladı.

ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden şerif kouachi'nin sabıkası olduğu öğrenildi. irak'ta savaşmak üzere bir grupla bağlantı kuran kouachi 2008'de tutuklandı ve 18 ay hapis yattı.

kaynak: afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;