İş kazaları

'Garibanlık çok zor'

Isparta'da tarım işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu gelinini ve torununu kaybeden Osman Caran, "Çalışmaya mecburlardı. Önümüz kış. Odun, kömür alınacak; elde para, pul yok. Garibanlık çok zor" diye konuştu.

Konular: Türkiye
Osman Caran 17 kişinin öldüğü kazada torununu ve gelinini kaybetti. [Fotoğraf: AA]

isparta'nın yalvaç ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği kazada, osman caran, gelini reyhan ve torunu havva'yı kaybetti.

kazada yaralanan 29 kişi arasında da caran'ın eşi elif ve diğer torunu rabia var. eşi isparta'da, torunu konya'da tedavi altında.

osman caran bir yandan kaybettiği yakınlarının acısını yaşarken, diğer yandan da çektikleri maddi sıkıntıları düşünüyor.

caran, ailesinden dört kişinin tarım işçisi olarak çalıştığını belirterek, "ben sağlam olsam ben de giderdim. eşim, gelinim ve torunlarım ailemizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bahçelere elma toplamaya gidiyordu" dedi.

gelir durumları kötü olduğu için tarım işçisi olarak bahçelere çalışmaya gittiklerini belirten caran şunları söyledi:

"önümüz kış. odun, kömür alınacak; elde para, pul yok. garibanlık çok zor. eşim isparta'da tedavi görüyor. torunum havva'yı ve gelinim reyhan'ı kaybettim. diğer torunum konya'da tedavi altında. biz çalışmaya mecburuz. gelinim daha önce de kaza atlatmıştı ama yine de minibüslerle uzak bahçelere gidiyordu. buna mecburduk, çünkü evimizin ihtiyaçlarını bunlar karşılıyordu."

"metin kaç, polis"

akşehir-yalvaç yolundaki kaza, midibüs şoförü metin arslanalp'in midibüsün kapasitesinden fazla yolcu taşıması nedeniyle gerçekleşmişti.

şarampole devrilen midibüsün kirlenen arka camına, aracın hareketinden önce yazıldığı anlaşılan bir yazıysa facianın nedenini özetler gibi. camda, "metin kaç polis" yazıyor.

iddiaya göre şoför, fazla yolcu nedeniyle ceza yememek ve jandarma ekiplerini atlatmak için belli yere kadar ikinci bir araçtan yararlanmıştı.

önceki gün yaşanan kazada 17 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı. hayatını kaybedenlerin cenazeleri akşehir'de toprağa verilmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;