Türkiye Süper Ligi

'Gomez'in cenneti'

Beşiktaş'ta Mario Gomez sahneye çıktı, attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı. Spor yazarlarına göre Gomez, Başakşehir karşısında iki değil daha fazla da gol atabilirdi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Gomez Beşiktaş'a Fiorentina'dan kiralık olarak geldi. [Bjk.com.tr]

milliyet gazetesi'nden attila gökçe 'gomez'in cenneti' başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"fiorentina’da adeta damarları kesilen gomez’in, atatürk olimpiyat stadı’nda kendisine çalışan, servis yapan, lokum gibi gollük toplar veren arkadaşlarına bakıp, "allahım, yoksa cennette miyim!" dediğini duyan varsa şaşırmasın. sadece atılan goller değil... üç tane de atamadığı var gomez’in... gökhan’ın getirip verdiği topu, takım oyuncusu olduğunu gösterircesine quaresma’ya takdim etmesi, beklenen karşılığı bulmadı. sonra birine kale ağzında vurdu, volkan harika kurtardı. son kafa vuruşu ise, on tanede birini kaçırabileceği bir toptu, öyle oldu. evet, günün assolisti mario gomez... alkışlayalım... ama arkadaki büyük orkestrayı da unutmayalım. hatta büyük şef’i (şenol güneş’i) de!"

tekin: bir santrafor becerisi

sabah gazetesi'nden metin tekin ise alman futbolcunun bu performansıyla ileriki günlerin haberini verdiğini düşünüyor:

"mario gomez'in attığı ilk gole bakarsak top başkasında olduğunu düşündüğümüzde, bunun gol pozisyonu olduğunu söyleyemezsiniz. sırtı dönük topu öyle bir getiriyor ki, bu bir santrfor becerisi. ileriye dönük baktığımızda ise fizik gücü biraz daha geliştiğinde mario gomez'in verdiği mesaj; beşiktaş hücum gelişimini sağladığında, hücum anlamında katkısının çok daha fazla olacağı yönünde. dördüncü haftadan beşiktaş'ı genel olarak değerlendirmek gerekirse, ben şenol güneş'in bu anlayışını yani "benim birinci tercihim hücumda üretmektir" anlayışını büyük takım kimliğinde olan takımlar için en iyi plan olduğunu düşünüyorum"

gültiken: gomez güven yarattı

mario gomez hakında yorum yapan beşiktaş efsanelerinden bir de ali gültiken'den geldi.

gültiken habertürk'teki yazısında "çok önemli bir oyuncu... dünyanın bu bölgede oynayan en verimli oyuncularından bir tanesi. hem kulüp hem de uluslararası maç tecrübesi üst düzeyde... dün golleri ve yaptığı işlerle bu kariyerini bir kez daha teyit etti ve güven yarattı. çünkü skor üretmek futbolun en temel noktası... bunu yapabilen merkez oyuncularınız varsa takımın yükseliş süreci ve istikrarı büyük bir gelişim sağlar. beşiktaş, gomez’le dün bu yolda çok önemli bir adım attı. gomez’in, sosa’nın ve töre’nin, form düzeylerini tekrar yakalamaları beşiktaş’a ciddi anlamda ivme kazandıracaktır. bu geri dönüşü çabuk yapmış olmaları, beşiktaş’ı farklı bir güç noktasına taşıdı" ifadelerini kullandı.

denizli: gol atsın, atmasın

mustafa denizli ise hürriyet gazetesi'ndeki yazısında mario gomez hakkında "gol atsın veya atmasın beşiktaş'ın en başarılılarından' diye yazdı.

denizli "doğru koşu ve vuruşlar yapıyor. bu şekilde devam etmesi, beşiktaş için büyük avantaj. beşiktaş son paslarda sıkıntı yaşıyor ama zorluyor. beck ve töre'nin anlaşmazlıklar yaşaması ise bu oyuncuların kimi zaman topları iyi kullanamamasından kaynaklanıyor" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;