2014 FIBA Dünya Kupası

'Her maça ümitle bakıyoruz'

Dünya Kupası'nda Litvanya ile son dörde kalmak için mücadele edecek Türkiye'nin başantrenörü Ergin Ataman, oyuncularının maçı bırakmayan bir yapıda olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Basketbol
Türkiye, 2010'da finalde ABD'ye kaybetmişti. [Fotoğraf: AA]

turnuvaya gelirken hedefleri olduğunu vurgulayan ergin ataman, "dünya kupası’na gelirken öncelikli hedefimizin dünyanın en iyi sekiz takımı arasına girmek olduğunu söylemiştim. önceliğimiz grubu ilk ikide bitirmek sonra da sekiz takım arasına girmeyi başardık. bunu başarmış olmamız durmamız anlamına da gelmez. rüzgarı aldık gidiyoruz. takımdaki herkes müthiş mücadele veriyor.  kötü oynadığımız anlar da oluyor ama maçı bırakmıyoruz. sürekli savunmada gayret gösteren, kolay basket attırmayan bir takımız. durum böyle olunca her maça ümitle bakıyoruz" dedi.

ataman, litvanya maçında şansların eşit olduğunu vurgularken, "ülke olarak savaşan her alanda üste çıkmayı seven bir toplumuz. takımımız da bu toplumun bir parçası. kadro kim olursa olsun türkiye forması giyen herkes çıktığı maçları kazanmak ister. kimsenin şans vermediği abd maçında bunu gösterdik. ciddi anlamda yorulduk ama şartlar eşit. litvanya da zorlandı. kazanıp madalya kovalamak istiyoruz" diye konuştu.

tecrübeli başantrenör takımda arkadaşlığın üst seviye olduğunun altını çizerken, "sadece yazıp çizmekle, toplantıyla bu işler olmuyor. oyuncularımızı bazı şeylere inandırmışız ki hep beraber mücadele ediyoruz. her maçta liderimizin değişebileceğini söylemiştim. bir karşılaşmada ömer aşık, bir maçta emir çıkıyor. herkes katkı veriyor. hiç kimse egosuyla oynamıyor. ben de böyle bir oyuncu grubuyla çalışmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

son dörde kalmak için oynayacak litvanya maçında önlemlerini almaya çalıştıklarını söyleyen ataman, "litvanya grubunu lider tamamladı ama avustralya’ya kaybettiler. son maçta da slovenya’yı tek basketle yendiler. iyi bir takımlar. pota altında önemli oyuncuları var. bize sıkıntı yaşatabilirler. maç içinde çözüm üretmeye çalışacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;