Amerika

Hillary Clinton taburcu oldu

Başındaki kan pıhtılaşması yüzünden bir süredir tedavi gören ABD Dışişleri Bakanı, New York'taki hastaneden ayrıldı.

Haberin Öne Çıkanları

Sözcüsü açıkladı

'Doktorlar emin'

122 ülkeyi gezdi

Clinton, Kuzey Afrika ülkelerine ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapacağı ziyaretleri iptal etmişti [Reuters]

abd dışişleri bakanı hillary clinton, beynine giden damarlarında tespit edilen kan pıhtısı nedeniyle üç gündür tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

hillary clinton'ın sözcüsü philippe reines, yaptığı yazılı açıklamada, bakanın çarşamba akşamı new york'taki hastaneden ayrıldığını duyurdu. reines, doktorlarının clinton'a, sağlığının her yönden iyi ilerleme gösterdiğini ve tam olarak iyileşeceğinden emin olduklarını söylediklerini aktardı.

clinton'ın, görevine yeniden dönmeyi arzuladığını belirten reines, bakanın programına dair son bilgileri, gelecek günlerde daha fazla netleştikçe basınla paylaşacaklarını kaydetti.

'bazı belgeleri inceledi'

öte yandan abd dışişleri bakanlığı sözcüsü victoria nuland, 7 aralık’tan bu yana kamuoyu önüne çıkmayan clinton’un, yetkililerle telefon görüşmesi yaptığını ve bazı belgeleri incelediğini söyledi.

hillary clinton, 7 aralık'taki son yurtdışı gezisinden bu yana görevinin başında değildi. abd dışişleri bakanı'nın bu zaman zarfında kamuoyundan uzak kalması, 11 eylül'de libya'nın bingazi kentindeki abd konsolosluğu'na düzenlenen saldırı ile ilgili olarak amerikan kongresi'nde yürütülen soruşturmada tanıklık etmekten kaçtığı şekinde yorumlara neden olmuştu. söz konusu saldırıda, libya'daki abd büyükelçisi christopher stephens dahil dört kişi ölmüştü. 

clinton, daha önce rahatsızlığından dolayı bazı kuzey afrika ülkelerine ve birleşik arap emirlikleri'ne yapacağı (bae) ziyaretleri iptal etmişti.

doktorları clinton'a ocak ayı ortasına kadar dinlenmesini ve uzun yolculuğa çıkmamasını tavsiye etmişti. 

dört yıl önce abd dışişleri bakanı olan clinton, görevi süresince 122 ülkeyi ziyaret etmiş ve yaklaşık 400 gününü uçak yolculuğunda geçirmişti.

bir dönem daha görev yapmayacak clinton'un 2013 yılının başlarında görevini senatör john kerry'e devretmesi bekleniyor. medyada 2016'daki başkanlık seçimlerinde aday olacağı ihtimali de yer alan clinton böyle bir düşüncesinin olmadığını açıklamıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;