Futbol

Hollanda'da 3. Advocaat dönemine doğru

Hollanda Milli Takımı teknik direktör arayışlarında sona geldi. Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Advocaat’ta karar kılınması bekleniyor.

hollanda’da yayın yapan de telegraaf gazetesi’ne göre hollanda milli takımı’nın başına dick advocaat’ın geçmesi bekleniyor. advocaat’ın yardımcısı da ruud gullit olacak.

69 yaşındaki teknik adam, sezon sonu fenerbahçe’den ayrılacak, sözleşmesi 1 haziran’da sona eriyor. gazetenin haberine göre anlaşmada ufak pürüzler kaldı.

advocaat, fenerbahçe’nin başakşehir ile oynadığı maçın ardından da "şu anda tek yaptığım şey, onlarla bir toplantı yapmak. bu toplantıyı gerçekleştirdik ama beklememiz gerek. şu anda verebileceğim tek cevap bu." ifadelerini kullandı.

advocaat, sezon sonunda kulüp takımı çalıştırma kariyerinde emekli olacağını aktararak, "hala görüşmemiz gereken çok şey var. bir şeyler yapmadan önce görüşüp konuşmamız gerek. öyle bir an gelecek ki evet veya hayır noktasına varacağız. kulüp futbolundan, yani kulüp takımı çalıştırmaktan emekli oluyorum." şeklinde görüş belirtti.

advocaat daha önce hollanda milli takımı’nda iki farklı dönem geçirdi. 1992-94 ve 2002-2004 yılları arasında hollanda’yı çalıştırdı.

son yıllarda eski başarılı dönemlerinden uzak bir görüntü çizen hollanda, son avrupa futbol şampiyonası’na katılamadı. 2018 dünya kupası da zor durumda.

kaynak: al jazeera ve afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;