2016 Rio Olimpiyatları

'Hukuk dışı, ahlak dışı, insanlık dışı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin doping gerekçesiyle 2016 Rusya Paralimpik Oyunları'ndan men edilmesine sert tepki gösterdi.

Konular: Spor, Rusya

putin, kremlin sarayı'nda rio olimpiyatları'nda madalya alan sporcuları kabul etti. burada bir konuşma yapan putin, rusya'nın paralimpik oyunları'ndan men edilmesini "bizi oyunlara almamak hukuk dışı, ahlah dışı ve insanlık dışıdır" dedi.

rusya, uluslararası paralimpik oyunları'nın men kararının ardından uluslararası spor tahkim mahkemesi'ne başvurmuş fakat oradan da red devabı gelmişti.

paralimpik oyunları, 7-18 eylül arası düzenlenecek.

dünya dopingle mücadele ajansının (wada), devlet desteğiyle sistematik doping yapıldığı gerekçesiyle rusya'nın hiçbir spor branşında olimpiyatlarda yer almaması gerektiği yönünde daha önce yayımladığı tavsiye niteliğindeki rapor, ipc kararında etkili olmuştu.

uluslararası olimpiyat komitesi (ioc) ise wada raporuna rağmen rusya olimpiyat milli takımı'nın kadrosunda yer alan 389 sporcudan 271'inin, 2016 rio olimpiyatları'nda yer almasına izin vermişti.

kaynak: afp ve al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;