La Liga

İspanya'da şiddete sert önlemler

İspanya'da Atletico Madrid-Deportivo maçından önce çıkan olaylarda bir taraftarın hayatını kaybetmesinin ardından futbolda şiddeti durdurmak için düğmeye basıldı.

Konular: Spor, Futbol
Deportivo La Coruna'lı taraftar nehre atılmıştı. [Reuters]

ispanya spor yüksek konseyi, futbol federasyonu ve profesyonel futbol ligi kurumları üçlü bir toplantı gerçekleştirdi.

toplantı sonrasında basına bilgi veren spor yüksek konseyi başkanı miguel cardenal, alınacak yeni önlemlerin 15 aralık'ta yürürlüğe gireceğini ve 24 aydan daha kısa sürede futbolda şiddete tamamen son vermeyi hedeflediklerini söyledi.

kısa bir sürede değişiklik yapılacak yönetmelikte, futbolda şiddetle bağlantısı olduğu tespit edilen kulüplere saha kapatma, puan silme veya küme düşürme cezaları getirilmesi öngörülüyor.

bilet satışı, taraftarların deplasman seyahatlerine yönelik önlemler ve şiddet yanlısı radikal taraftar gruplarının üyelerinin "kara liste"ye alınması gibi yeni güvenlik uygulamaları da getirilecek.

toplantıda ayrıca küfüre de ceza getirilmesi istendi. kulüpler, stat içinde yerleştirdikleri kameralarla küfür eden taraftarları belirleyebilecek, bunları güvenlik güçlerine teslim edebilecekler.

atletico madrid kulübü'nün, olaylara karışan "frente atletico" adlı taraftar grubunu stadına almama kararı da toplantıya katılan yetkililer tarafından takdirle karşılandı. ispanya'da tüm kulüplerin radikal taraftar grupları için aynı kararı alması istendi.

başkent madrid'de atletico madrid ve deportivo'nun radikal taraftar gruplarının kavgasında deportivolu bir taraftarın öldürülmüştü. bu kavgaya karşılan 88 kişiye 60 bin euro para cezası verildi. beş yıl futbol sahalarına girmesi de yasaklandı.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;