La Liga

İspanyol taraftar hayatını kaybetti

Atletico Madrid-Deportivo maçı öncesi çıkan kavgada darp edilip nehre atılan Deportivolu taraftar hayatını kaybetti. 12 kişi daha yaralandı.

Konular: Spor, Futbol
İki takım taraftarları arasındaki tartışmalar tribünlerde de sürdü. [Fotoğraf: Reuters]

la liga’da bugün saat 13.00’te başlayan atletico madrid-valencia maçı öncesi iki takımın taraftarları arasında vicente calderon stadı’nın önünde kavga çıktı.

kavga sırasında manzanares nehri’ne atılan 43 yaşında bir deportivo taraftarının kalbi durdu. sokakta yapılan müdahaleyle kalbinin yeniden atması sağlanan taraftar, hastaneye kaldırıldı. ismi açıklanmayan taraftarın beyin ölümü gerçekleşti. hastane yetkilileri daha sonra, taraftarın hayatını kaybettiğini duyurdu.

olayda 12 kişi daha yaralandı. hastane yetkilileri, üç taraftarın bıçaklandığını, üç taraftarın kafatasına delici olmayan sert cisimlerle darbe aldığını ve bir polis memurunun parmağının kırıldığını açıkladı.

polis, 24 kişiyi gözaltına aldı.

cerezo: radikal grupların işi

atletico madrid ve deportivo kulüplerinin başkanları, maç sonrasında basının karşısına çıkarak mücadele öncesi bir taraftarın hayatını kaybettiği olayları kınayan bir açıklama yaptı.

atletico madrid kulübü başkanı enrique cerezo, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, "bu olayın futbol ile ilgisi yok, radikal grupların işi. ne deportivo ne de atletico kulübünün bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. bunlar futbolun önüne engel koymak isteyen kişilerdir" ifadelerini kullandı.

kavganın vicente calderon stadı'nın yaklaşık 150 metre dışında olmasına rağmen "stadımızdan ve bir futbol maçından çok uzak bir olaydır" ifadesini kullanan cerezo, "çok açık bir şekilde, bu olanlarla hiçbir ilgimizin olmadığını vurgulamak istiyorum. biz, tüm takımlar arasında barış ve uzlaşı istiyoruz. taraftarlarımızın ailecek, eşleri ve çocukları ile birlikte stada gelmelerini ve futbol maçının zevkini çıkarmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

fernandez: kulüp olarak ailesine her türlü desteği vereceğiz

deportivo kulübü başkanı constantino fernandez de atletico madrid kulübü başkanı ile aynı düşünceleri paylaştığını, çıkan olayları sert bir şekilde kınadıklarını vurguladı. "stat dışında olan bu tip olayları kontrol etmek kolay değil. trajik bir olay. sporda şiddet sona ermeli. bu tür olayların bitmesi için gereken yapılmalı" ifadelerini kullanan fernandez, deportivolu bir taraftarın hayatını kaybettiğini, kulüp olarak bu kişinin ailesine her türlü desteği vereceklerini belirterek, taraftarlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

atletico madrid teknik direktörü diego simeone ise basın toplantısında yöneltilen sorular üzerine, olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını vurgulayarak, "bu sosyal bir sorun, futbol ile ilgisi yok. futbolun sorunu değil" dedi.

ispanya profesyonel futbol ligi'nin (lfp) temsilcisi de bu sabah çıkan olay sonrasında atletico madrid-deportivo maçını ertelemek için girişimde bulunduklarını ancak ispanya futbol federasyonu'ndan bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

madrid'de meydana gelen taraftar kavgasından dolayı, ispanyol hükumetinin 2007 yılında kurduğu sportif faaliyetlerdeki şiddeti önlemeye yönelik ulusal komisyon pazartesi günü olağanüstü toplanacak.



arda turan'dan gol

karşılaşma, ev sahibi aletico madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. atletico'nun gollerini 43'üncü dakikada saul niguez ve 55'inci dakikada arda turan attı. atletico madrid puanını 29'a çıkardı.

kaynak: al jazeera, aa ve reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;