Türkiye

Isparta'daki kazada 17 ölü

Yalvaç ilçesi yakınlarında mevsimlik işçileri taşıyan midibüsün şarampole yuvarlanması nedeniyle ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Araçta kapasitesinden fazla yolcu taşınıyordu.

Konular: Türkiye

isparta'nın yalvaç ilçesinden elma bahçesinde çalışan işçileri gelendost ilçesine götüren midibüs yalvaç yakınlarında şarampole yuvarlandı. kazada sürücü ve 17 işçi hayatını kaybetti, bazıları ağır 28 kişi yaralandı. çoğunluğu kadın olan yaralılar arasında 16 ve 12 yaşlarında çocuklar da var.

yalvaç kaymakamı ahmet altıntaş ilk belirlemelere göre, midibüsün freni boşaldığı için yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp yan yattığını açıkladı.

dha'ya göre, 27 kapasiteli araçta 45 kişi taşınıyordu ve yaklaşık bin 200 kilogram yük fazlalığı tespit edildi.

isimleri belirlendi

kazada hayatını kaybeden ve yalvaç devlet hastanesinde otopsi işlemleri tamamlananların isimleri şöyle:

gülseren yayla, mihri kale, metin arslanalp, arife aktaş, reyhan caran, elmas çelik, maksude ünsal, ayşe kale, muazzez balık, havva yiğit, velican çelik, ceylan aksoy, emel arslanalp, havva caran, ayşegül karataş, şerife aksoy, buket keskin.

adana'da da işçiler kaza yaptı

adana'nın tufanbeyli ilçesinde ise, termik santralde çalışan mühendis ve işçileri taşıyan midibüs, kahramanmaraş'ın göksun ilçesinde şarampole devrildi. perşembe akşamı olan kazada 4'ü ağır 23 kişi yaralandı.

ilk belirlemeler, aracın yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkması nedeniyle devrildiği yönünde.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;