İsrail

İsrail'den ikinci Türkiye uyarısı

3 İsraillinin öldüğü Taksim saldırısının ardından İsrail ikinci bir uyarı yayınladı. Vatandaşlarına turistik yerlerden uzak durmaları çağrısı yapan İsrail Terörle Mücadele Bürosu, "Türkiye'de yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunuyor. Bu tehdidin Türkiye'deki tüm turistik yerleri içerdiğini vurguluyoruz" açıklamasını yaptı.

Konular: İsrail
19 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail vatandaşıyla birlikte bir İranlı ölmüştü. [Fotoğraf: AFP]

israil terörle mücadele bürosu, türkiye'deki saldırı tehdidinin 'somut ve yüksek'e eşdeğer olan 2. seviyede olduğunu ifade etti. israil 28 mart'ta yaptığı uyarıda da tehdit seviyesi için 'somut ve yüksek' ibaresini kullanışdı. 

açıklamada, "durumun değerlendirilmesinin ardından, türkiye'deki tehdit seviyesinin yüksek seviyede olduğunu daha keskin bir ifadeyle yineliyoruz" denildi.

israilli turistlere 'mümkün olan en kısa sürede türkiye'yi terketmeleri' çağrısı yapılırken, "ülkede yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunuyor. bu tehdidin türkiye'deki tüm turistik yerleri içerdiğini vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

19 mart’ta istiklal caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 israil vatandaşıyla birlikte bir iranlı hayatını kaybetmişti. saldırıyı üstlenen olmazken canlı bomba olduğu belirlenen 24 yaşındaki gaziantep doğumlu mehmet öztürk'ün işid ile bağlantılı olduğu açıklanmıştı. 

kaynak: afp 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;