Türkiye - İsrail ilişkileri

İsrail’den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

3 İsraillinin öldüğü Taksim saldırısının ardından İsrail, yeni bir saldırı tehdidi nedeniyle uyarı yayınladı; vatandaşlarına ‘mümkün olan en kısa sürede’ Türkiye’yi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Konular: İsrail, Türkiye
19 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail vatandaşıyla birlikte bir İranlı ölmüştü. [Fotoğraf: AFP]

israil başbakanlığı’na bağlı terörle mücadele bürosu, taksim’de 3 israil vatandaşının ölümünden sonra yürürlüğe koyduğu türkiye’ye yönelik 3. seviye alarmı yükseltti.

büronun açıklamasında israil vatandaşlarına türkiye’ye gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu. türkiye’deki israillilere de ‘mümkün olan en kısa zamanda’ türkiye’yi terk etmeleri tavsiye edildi. israil’in uyarısı, işid veya benzer bir örgütün türkiye’deki turistik yerleri hedef alabileceği anlamına geliyor.

saldırının ardından israil, türkiye seyahati yapmak isteyen vatandaşlarına 3. seviyede uyarıda bulunmuştu. bugünkü açıklamayla, tehdit seviyesi 2’ye yükseltildi. alarm birinci seviye çıkartılırsa, israil vatandaşlarına ülkeyi 'hemen terk etme' çağrısında bulunuyor.

19 mart’ta istiklal caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 israil vatandaşıyla birlikte bir iranlı ölmüştü. içişleri bakanı efkan âlâ, canlı bomba olduğu belirlenen 24 yaşındaki gaziantep doğumlu mehmet öztürk'ün işid ile bağlantılı olduğunu söylemişti.

emniyet genel müdürlüğü cumartesi günü, "paskalya" kutlamalarında işid'in provokatif amaçlarla farklı dinlere mensup vatandaşlara yönelik çeşitli tarzlarda eylemler düzenleyebileceği uyarısı yapmıştı. kilise, sinagog, caferi ibadethaneleri ve cemevlerinin kontrol edilmesi istenmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;