2022 Dünya Kupası

'Katar en riskli tercihti'

2022 Dünya Kupası adaylarıyla ilgili değerlendirme raporunu hazırlayan Harold Mayne-Nicholls, Katar'ın en riskli aday olmasına rağmen organizasyonu aldığını açıkladı.

Konular: Spor, Futbol
Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağı Aralık 2010'da açıklandı. [Fotoğraf: Katar 2022 Komitesi]
fifa'nın eski teknik komite başkanı, mükemmel soğutma sistemleriyle bile katar'da dünya kupası düzenlenmenin büyük risk taşıdığı vurgusunu raporda dile getirdiklerini belirtti.
 
sky news'a konuşan mayne-nicholls, "ama katar'ın seçilmesi beni şaşırtmadı. çünkü karardan üç gün önce fifa üyelerinin çoğu katar'a destek vereceklerini söylüyordu" dedi.
 
harold mayne-nicholls, rusya'ya verilen 2018 ve katar'a verilen 2022 dünya kupası'na aday toplam dokuz ülkeyle ilgili teknik değerlendirme raprorunu hazırlayan grubun başındaydı. 
 
şili futbol federasyonu'nun eski başkanı, kupanın planlandığı haziran ve temmuz aylarının katar'da yılın en sıcak dönemleri olduğunu, bunu futbolcular, seyirciler ve diğer görevliler için potansiyel bir tehlike olarak gördüklerini vurguladı. 
 
mayne-nicholls, "durumun sağlık açısından çok riskli olduğunu raporda yazdık. tabii ki elimizde kötü bir şey olacağına dair kesin kanıt yoktu. ama söz verdikleri soğutma sistemleriyle bile riski ortadan kaldırmak çok zor" dedi. 
 
eski fifa yetkilisi, icra kurulu üyelerinin neden katar'ı seçtiği konusunda kafasında soru işareti olmadığının altını çizdi:  
 
"katar'ı tercih ettiler. sonuçta adaylardan biriydi. en iyi seçenek değildi ama bir seçenekti. seçimden bu yana birçok dedikodu yapılıyor ama ortada somut bir şey yok. benim söyleyebileceğim; katar veya başka bir ülke bana hiçbir şey teklif etmedi. kimse bize karışmadı, işimizi rahatça yaptık." 
 
 
 
blatter itiraf etmişti
 
 
blatter, iki kupanın evsahibinin aynı anda oylanmasının yanlış olduğu da kabul ediyor. fifa'nın önerisi, seçimi icra kurulu üyelerinin değil 209 üye ülkenin katıldığı oylamayla yapılması.
 
dünya kupası organizasyonunu alan ilk ortadoğu ülkesi olan katar, üç yıl önceki oylamada abd, güney kore, japonya ve avustralya ile yarışmaş, final turunda 22 üyeden 14'ünün oyuyla abd'yi geride bırakmıştı.
 
fifa etik komitesi, 2018 ve 2022 adaylık süreciyle ilgili araştırma başlatmış durumda. bağımsız hukukçu michael garcia, önümüzdeki günlerde dokuz aday ülkeyi ziyaret edecek, raporunu 2014'ün ilk yarısında verecek.
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;