2022 Dünya Kupası

Katar'ın 2022 için şüphesi yok

2022 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi üyesi Nasser Al-Khater, kupa ister yazın ister kışın yapılsın hazırlıkların yetişeceğini söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Katar, 2022 Dünya Kupası yazın yapılırsa stadyumlarda soğutma sistemi kullanmayı planlıyor. [Katar 2022 Organizasyon Komitesi]
basra körfezi yaz aylarında aşırı sıcak olduğu için kupanın kış aylarına alınması ihtimali var. körfez’de yazın sıcaklık 40 derecenin üstüne çıkıyor.
 
katar 2022 dünya kupası organizasyon komitesi’nden nasser al-khater, haber ajansı afp'ye verdiği röportajda, tarih belirsizliğinin şimdiye kadar hazırlık çalışmalarını etkilemediğini söyledi:
 
“planımız hala adaylık başvurumuzda olduğu ve söz verdiğimiz gibi dünya kupası’nı yazın düzenlemek. (...) uluslararası futbol kamuoyu kendi içinde anlaşır ve karara varırsa değişiklik yapılır. hangi mevsime karar verilirse verilsin biz hazır olacağız.”
 

Dünya Kupası takvimi

2014 brezilya
2018 rusya
2022 katar


kupa için tasarlanan stadyumlardan birinin inşaatı sürüyor. bu yıl beş stadyumun daha inşasına başlanacak.
 
stadyumların içini soğutma projesi de kupa hangi mevsimde yapılırsa yapılsın hayata geçecek. al-khater, yerel organizasyonlar için de soğutma sistemine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
 
komite üyesi, katar’daki yabancı işçilerin zor çalışma şartlarına ilişkin haberlerin ise olumlu sonuçları olabileceğini savundu:
 
“böyle bir konuya ışık tutulması iyi bir şey çünkü sorunu ortaya koyuyor. diğer yandan bunun statüko olmadığını kavramamız gerekiyor. bu, yaygın bir şey değil.”
 
al-khater ayrıca işçiler için sağlık standartları belirlediklerini, tüm sözleşmelerinde bu standartların korunmasını şart koşacaklarını söyledi.
 
kaynak: ajanslar
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;