CHP

Kılıçdaroğlu'na "İzmir'den aday ol" teklifi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seçimlerde İzmir'den aday olması teklifinde bulundu. Kılıçdaroğlu; "Yetkili organlarımızla görüşeceğiz" dedi.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, izmir büyükşehir belediyesi başkanı aziz kocaoğlu'nun, genel seçimlerde izmir'den aday olması teklifi üzerine bunun kendisi için şeref ve onur olacağını, partinin yetkili organlarıyla görüşeceklerini söyledi. izmir programı kapsamında bayraklı belediyesi mustafa kemal atatürk spor salonu'nun açılış törenine katılan kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasına kendisinden önce söz alan kocaoğlu'nun yaptığı izmir'den ön seçime girerek aday olma davetine yanıt verdi.kılıçdaroğlu, "büyükşehir belediyesi başkanımız bir sürpriz yaptı, 'izmir'den aday ol' dedi. izmir'den aday olmak benim için şeref ve onurdur. elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz" dedi.

"mustafa kemal'in askerlerine umutsuzluk yakışmaz"

chp'lilerin üzerlerindeki baskının ne kadar yoğun olursa olsun asla umutsuz olunmaması gerektiğini söyleyen kılıçdaroğlu, "kuvayı milliye'nin merkezinde umutsuzluk bize yakışmaz, mustafa kemal'in askerlerine umutsuzluk yakışmaz" diye konuştu. adalet ve kalkınma partisi'nin adaletten ve kalkınmadan nasibini almadığını, temel özelliğinin yoksulluğu bitirmek değil yönetmek olduğunu savunan kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"izmir'den 4 yıl için yetki istiyorum, dördüncü yılın sonunda şunu göreceksiniz, türkiye'de açlık yok, yoksulluk olmayacaktır. açlığın ve yoksulluğun olmadığı, huzurun olduğu herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği, devletin eli sopalı bir organ olmadığı, vatandaşına hizmet ettiği, üniversitelerin de her düşüncenin özgürce dile getirildiği ama şiddetin, acının, gözyaşının olmadığı bir türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

"ilk sırada kadınlar olacak"

kadın erkek eşitliğine inandıklarını, demokrasiyi yaşatan tek parti olduklarını ve 56 ilde ön seçim yapacaklarını dile getiren kılıçdaroğlu, "ankara, istanbul ve izmir'de liste başında, birinci sırada kadın adaylar olacak. bunu da burada izmir'de söylüyorum" dedi.

chp iktidarında aile ve sosyal politikalar bakanlığı çalışanlarının yüzde 70'inin kadın olacağını, gençlik ve spor bakanlığı'nda 40 yaşın üstünde kimsenin görev yapmayacağını anlatan kılıçdaroğlu, emeklilere ise kurban ve ramazan bayramları için birer maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

ege üniversitesi'ndeki gerginlik

kemal kılıçdaroğlu, konuşmasında ege üniversitesi'nde dün çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği gerginliğe de değindi.

hiçbir üniversitede sorun çıkmasını istemediklerini vurgulayan kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"annelerin, babaların çocuklarını hangi koşullarda okuttuğunu biliriz. allah kimseye evlat acısı vermesin. aynı temenniyi sürekli yapıyoruz, huzurlu bir türkiye istiyoruz. en büyük arzum çocuklar okula giderken annelerin huzur içinde olmalarıdır."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;