Bilim-Teknoloji

Mark Zuckerberg'den Messenger açıklaması

Facebook'un kurucusu, sosyal ağın Messenger hizmetini neden ayrı bir uygulama olarak sunduğunu bir soru-cevap oturumunda yanıtladı. Zuckerberg, Messenger'ı ayrı olarak sunmanın mesajlaşmayı hızlı ve kolay hale getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook'un yaratıcısı ve şirket CEO'su Mark Zuckerberg. [Fotoğraf: Shutterstock]

facebook ceo'su mark zuckerberg, sosyal ağ tarafından düzenlenen oturumda kullanıcılarla bir araya geldi. zuckerberg, kendisine yöneltilen sorular arasında messenger mesajlaşma hizmetinin neden ayrı bir uygulama haline getirildiğine açıklık getirdi.

zuckerberg, 'zor sorular sordukları için kullanıcılara minnettar olduğunu' belirtirken, 'bu sayede dürüstlüklerini koruduklarını' ifade etti. sosyal ağdaki tüm kullanıcılardan tek bir uygulama indirmelerini istemenin kolay olmadığını belirten zuckerberg, daha iyi bir tecrübe olacağına inandıkları için messenger'ı ayrı olarak indirilen bir uygulama haline getirdiklerini söyledi. zuckerberg, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

"mobilde, her uygulama sadece tek bir şeyi iyi yapmaya odaklanıyor. facebook uygulamasının odaklandığı ise haber akışı. facebook'ta mesajlaşma çok öne çıkıyordu ve günde 10 milyar mesaj atılıyordu. mobil kullanıcıların en çok mesajlaşma uygulamalarına ilgi gösterdiğini ve söz konusu uygulaların hızlı mesajlaşmayı öne çıkardığını gördük. insanlar günde neredeyse 15 kişiyle mesajlaşıyor. bu mesajları atmak için bir uygulama girip belli basamakları aşarak yazışma yapmak uğraştırıcı bir süreç."

‘güven ilişkisini güçlendireceğiz’

zuckerberg, mesajlaşmanın sosyal ağlarda yapılan birkaç işlemden biri olduğunu, bazı ülkelerde facebook kullanımı yüzde 85 olurken, mesajlaşma uygulaması kullanan ve sms atan nüfus oranının ise yüzde 95'e çıktığına dikkat çekti. facebook topluluğundan tek bir uygulama indirmelerini istemenin zor olduğunu tekrarlayan zuckerberg, bunu yapmalarındaki amacın hizmet kalitesini ve tecrübeyi artırmak olduğunu ifade etti.

messenger ile insanlar arasında hızlı iletişimi sağladıklarını belirten zuckerberg, böylece sosyal ağ üzerinde cevap vermekte geç kalmak gibi sorunun kalmadığını ifde etti. kullanıcıların güvenini kazanmakta yapmaları gereken birçok şey olduğunu belirten zuckerberg, birçok yetenekli insanın üzerinde çalıştığı messenger ile sadece mesajlaşmaya yönelik uygulamanın sunduğu tecrübeyi artıracaklarını söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;