ABD

Obama’dan Clinton’a destek

ABD Başkanı Barack Obama, başkan aday adayı olması beklenen Hillary Clinton’un seçilmesi halinde ‘mükemmel bir başkan’ olacağını söyledi.

Hillary Clinton, 1993-2001 arasında ABD Başkanı olan Bill Clinton ile 1975’ten beri evli. [Fotoğraf: Reuters]

abd başkanı barack obama’dan, eski dışişleri bakanı hillary clinton’a başkan adaylığı konusunda destek geldi. obama, 2016’da yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu bugün açıklaması beklenen clinton’un ülkeyi ileriye taşıyacak bir vizyona sahip olduğunu söyledi.

clinton’un 2008’deki başkan adaylığı yarışında kendisine rakip olduğunu hatırlatan obama, “genel seçimde bana büyük destek verdi. olağanüstü bir dışişleri bakanıydı. o benim arkadaşım. mükemmel bir başkan olacağını düşünüyorum” dedi.

abd başkanı obama, clinton’un dış siyasette tecrübeli olduğunu hatırlattı. iç politika konusunda ise çalışan ailelere önem verdiğini belirtti.

obama, başkan yardımcısı joe biden’ın adaylığı konusunda ise net konuşmadı. “hem ben son seçimime girdim, hem de gelecekteki seçimler hakkında kehanette bulunmak benim işim değil” dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;