Almanya

Podolski'nin veda maçı

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski milli formaya Çarşamba günü İngiltere ile oynanacak dostluk maçında veda ediyor. Teknik direktör Löw'e göre o Almanya tarihinin en iyi futbolcularından biri.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray

2004'ten beri almanya milli formasını giyen 31 yaşındaki podolski, ülkesinde matthaus ve klose'nin ardından en çok milli olan futbolcu. 48 golle de en golcü dördüncü futbolcu. 

sezon sonunda galatasaray'dan ayrılıp kariyerini japonya'da sürdürecek olan alman futbolcu, ingiltere karşısında milli formayı 130. kez giyip signal iduna park'taki taraftarı önünde veda edecek. 

almanya teknik direktörü joachim löw ise onun için "o benzersiz bir örnek. onun yerine kimseye koyamazsınız. benim için güzel bir an olacak ama almanya'dan çıkmış en iyi oyunculardan birinin bırakmasından dolayı da üzgünüm. lukas ve ben uzun yollar katettik. ounla beraber hem hayal kırıklıkları hem de büyük başarılar kazandık" dedi.

löw, podolski ile 13 yıldır almanya milli takımı'nda hem teknik direktör hem de asistan olarak birlikteydi.

podolski, milli takımda 2014 dünya kupası şampiyonluğu, euro 2008'de final, 2006 ve 2010 dünya kupaları'nda da üçüncülük yaşadı.

kaynak: al jazeera ve reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;