Suriye'de iç savaş

PYD bölgesinden ateş: Bir şehit

TSK, Hatay Reyhanlı’da nöbet tutan bir askerin “PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olduğunu" duyurdu.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

türk silahlı kuvvetleri (tsk) sabah saatlerinde hatay’ın reyhanlı ilçesindeki bükülmez hudut karakol komutanlığında görevli bir askerin suriye’den açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olduğunu duyurdu. ateşin “pyd/pkk bölgesinden” açıldığı ve ateşe “misliyle” karşılık verildiği de tsk’nın açıklamasında belirtildi.

tsk’nın açıklaması şöyle:

“22 mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2’nci hudut alay komutanlığı, hatay ili reyhanlı ilçesi, bükülmez hudut karakol komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında suriye pyd/pkk bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur.

ateşin açıldığı suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki türk silahlı kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur.

bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, türk silahlı kuvvetleri mensupları ile yüce türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

kaynak: al jazeera         

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;