Bilim-Teknoloji

Sanal gerçeklik gözlükleri artıyor

Sanal gerçeklik alanındaki gözlük sayısı artıyor. Facebook ve Samsung'tan sonra Carl Zeiss da sanal gerçeklik gözlüğü ürettiğini açıkladı. One VR isimli model önümüzdeki yıl satışa sunuluyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Carl Zeiss'in gözlüğü benzerleri içinde en uygun fiyatlı alternatif
Carl Zeiss'in gözlüğü benzerleri içinde en uygun fiyatlı alternatif [Fotoğraf: Carl Zeiss]

son yıllarda popülerliği artan sanal gerçeklik alanında birçok firmanın yatırımı bulunuyor. bunlar arasında yer alan facebook ve samsung'a yeni bir rakip geldi. mercek ve objektif üreticisi carl zeiss sanal gerçeklik gözlüğü ürettiğini açıkladı.

carl zeiss'in vr one adını verdiği yeni gözlüğü, samsung'un gear vr modelinde olduğu gibi akıllı telefonla birlikte kullanılıyor. 4.7 inç ile 5.2 inç arasındaki herhangi bir akıllı telefonla kullanılabilen gözlüğün fiyatı ise 99 dolar olarak açıklandı. şimdilik ön sipariş verilen one vr cihazının önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor.

samsung'un ürününe çok benzeyen one vr'ın fiyatının uygun olması (samsung'un ürünü yurtdışında 199 dolardan satılıyor) önemli bir avantaj olarak görülüyor. carl zeiss tarafından üretilen gözlüğün türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor. şimdilik sadece samsung galaxy s5 ve iphone 6 akıllı telefonlarını destekleyen one vr'ın önümüzdeki günlerde kullanılabilecek telefon sayısını artıracağı da firma tarafından açıklandı.

devlerin sanal gerçeklik ilgisi

bilişim devi firmaların sanal gerçeklik cihazlarına özel bir ilgisi bulunuyor. sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi oculus vr isimli firmayı satın alan facebook'un yanı sıra, samsung'un da sanal gerçeklik gözlüğü bulunuyor. facebook'tan farklı olarak samsung'un gözlüğü akıllı telefonla beraber kullanılıyor. ayrıca google'ın da akıllı telefonla kullanılabilen 10 dolarlık kartondan bir sanal gözlük projesi var.

kaynak: carl zeiss

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;