2015 Genel Seçimi

'Saray tetikçiliğine soyunuyor'

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu ile Gül arasındaki 'Gülen'le görüşme' polemiğini hatırlattı, 'Davutoğlu, saray tetikçiliğine soyunarak eski dostluklara sırt dönmektedir" dedi.

Bahçeli İstasyon Meydanı'nda seçmenlere hitap etti. [AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli, partisinin aydın mitinginde cumhurbaşkanı erdoğan ve başbakan davutoğlu'nu eleştirdi. davutoğlu için 'truva atı' benzetmesi yapan bahçeli, davutoğlu'nun erdoğan'ın 'tertibi' ile eski cumhurbaşkanı abdullah gül'e sırtını döndüğünü öne sürdü. 

bahçeli, başbakan davutoğlu ile 11. cumhurbaşkanı abdullah gül arasında bir süre önce fehtullah gül ile görüşme konusunda polemik yaşandığını hatırlattı. davutoğlu'nun "zihnim berrak, gül'ü bilgilendirdim" ısrarında olmasına karşılık gül'ün de "zihnini berrak olduğunu" söylediğini ifade eden bahçeli, bunun cumhurbaşkanı erdoğan'ın bir tertibi olduğunu savundu. bahçeli şöyle konuştu: 

"davutoğlu'nun gül'e laf yetiştirmesi, pensilvanya ile yakınlığını alttan alta ima etmesi, bal gibi erdoğan tertibidir. davutoğlu, konu mankenliği yapmanın yanında saray tetikçiliğine soyunarak eski dostluklara sırt dönmektedir. bu tip bir alçalmaya, göze girmek, övgü almak, alkış toplamak maksadıyla tevessül etmektedir. türkiye cumhuriyeti başbakanı işte böyle birisidir. çeyrek başbakan düşe kalka 7 haziran'a gitmektedir. aslında ne başbakanlık yaptığı bellidir, ne parti genel başkanı olduğu nettir. davutoğlu belirsiz ve tanımsız bir şahsiyettir. hükmi şahsiyeti erdoğan'a bağlamış, ipleri erdoğan'ın eline vermiştir. davutoğlu, erdoğan'a çalışan başkanlık sistemi için mücadele veren truva atıdır. 7 haziran'dan sonra her hal ve şartta miadı dolacak, buruşturulup kenara konulacaktır. zira erdoğan'ın başkanlık rüyası gerçek olursa davutoğlu'na ihtiyaç kalmayacaktır, gerçekleşmezse olacak olan budur, siyasi kariyer sona erecek, imaj ve saygınlığını gölgelediği başbakanlıktan tepetaklak düşecektir."

bahçeli, başbakan davutoğlu'nun cumartesi günü mersin konuşmasında kendilerini hedef aldığını, 2002'de türkiye'nin itibarını sorguladığını, tsk'nın milli gemisi olup olmadığını sorduğunu hatırlattı. şu ifadeleri kullandı: 

"sayın davutoğlu, gemiden kastın bakan ve başbakan çocuklarının filolarıysa elbette ne milli ne gayri milli bir gemiciğimiz olmamıştır. davutoğlu, erdoğan'ın limanında demirli duran evlatlarının üstüne kayıtlı gemileri milli olarak görüyorsa, bunu da yutturacağını sanıyorsa merak buyurmasın er geç aydınlı'dan hak ettiği cevabı alacaktır.

mhp lideri cumhurbaşkanı erdoğan'ın gündeme getirdiği başkanlık sistemini de eleştirdi. "erdoğan ve davutoğlu pot üstüne pot kırmaktadır. sanki başkanlık gelirse türkiye uçacaktır. sanki başkanlık gelirse türkiye şaha kalkacaktır. sanki başkanlık gelirse bir gecede her şey güllük, gülistanlık olacaktır. bunların alayı uydurma, alayı palavra, alayı asılsızdır. erdoğan sizin meselelerinize kafa yormak yerine kendi ikbalini düşünmektedir. davutoğlu ise şuursuzca ortalıkta dolaşmakta ve konuşmaktadır" diye konuştu.
 
kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;