Türkiye

Stoğa rağmen kan verme kuyruğu

Türk Kızılayı’nın “Yeterli kan stoğumuz var” açıklamasına rağmen, kan vermek isteyen onlarca vatandaş, yaralıların çoğunun kaldırıldığı Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nin kan merkezine gitti.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera]

istanbul atatürk havalimanı’ndaki saldırının ardından türk kızılayı genel başkanı kerem kınık, yeterli kan stoğunun olduğu yönünde açıklama yaptı:

"patlamanın olduğu andan itibaren kriz merkezinde koordineli olarak hastanelere ilave kan sevkiyatını yaptık. şu an için acil kan ihtiyacı bulunmamakta. yeterli kan stoğumuz var. vatandaşlarımız böyle durumda hastanelere kan bağışı için yığılma yapıyorlar. vatandaşlar acil servise gidiyor, hastaların oraya ulaşmasına engel oluyorlar. önümüz bayram ve ramazan nedeniyle kan stoklarımız kritik seviyelerde. dolayısıyla kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı kızılay'ın kan merkezlerini davet ediyoruz."

ancak kan vermek isteyenler hastane bahçesini doldurdu. yaralıların çoğunun kaldırıldığı bakırköy sadi konuk devlet hastanesi'nin kan merkezine, yaralılara kan vermek isteyen onlarca vatandaş geldi. hastane bahçesinde, "0 rh negatif" grubu kan verebileceklerin hüsnü şinasi ural kan merkezine gitmeleri istendi.

[Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera]

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;