Türkiye

Torba kanun için 99 gün

Meclis'ten sabaha karşı geçen torba kanun tasarısının komisyondan başlayıp yasalaşmasına kadar 99 gün geçti, 478 saat mesai yapıldı. Milletvekilleri önergeler üzerinde 500'e yakın konuşma yaptı.

Konular: Türkiye
TBMM Genel Kurulu, "torba kanun" tasarısı için 19 gün, 178 saat mesai yaptı. [Fotoğraf: AA]

madenciler, taşeron sistemi, 35 bini öğretmen ataması gibi birçok düzenlemeyi kapsayan "torba kanun"un plan ve bütçe komisyonu'nda görüşmelerine 3 haziran'da başlandı.

tasarının komisyon görüşmeleri 37 gün, 300 saat sürdü. 61 madde olarak sunulan tasarı, komisyondan 148 madde olarak çıktı.

beş günlük aradan sonra tasarı 15 temmuz'da meclis genel kurulu'nda görüşülmeye başlandı. görüşmelere bayram tatili, cumhurbaşkanı seçimi ve yeni hükümetin kurulma süreci nedeniyle aralar verildi.

tbmm genel kurulu, "torba kanun" tasarısı için 19 gün, 178 saat mesai yaptı.

verilen aralarla birlikte toplamda tasarının tbmm'de yasalaşma süreci 99 gün sürdü ve 478 saat mesai yapıldı.

genel kurul'da milletvekilleri önergeler üzerinde 500'e yakın konuşma yaptı.

tasarının görüşmeleri, şimdiye kadar yaşanan en sert kavgalardan birine de sahne oldu. mhp aydın milletvekili ali uzunırmak, mhp iğdır milletvekili sinan oğan ve ak parti malatya milletvekili mustafa şahin'in de olduğu milletvekilleri genel kurul'da kavga etti, bazı milletvekilleri yaralandı.

komisyon görüşmeleri sırasında da ak parti gümüşhane milletvekili feramuz üstün ile chp manisa milletvekili özgür özel arasında yumruklaşma oldu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;