Spor

TRT'ye Euro 2016'nın final maçında 'şifre' tepkisi

Euro 2016'nın şampiyonunun belirlendiği Fransa - Portekiz final karşılaşmasının ilk yarısının TRT'deki uydu yayınında şifreli olması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Şifre, karşılaşmanın ikinci yarısında kaldırıldı.

Konular: Spor, Euro 2016

2016 avrupa futbol şampiyonası finalinde portekiz ile ev sahibi fransa'nın karşılaştığı mücadelenin ilk yarısı trt'nin uydu yayınında şifreliydi. 

22.00'de başlayan maç öncesinde yayıncı kuruluştan yapılan açıklamada şöyle dendi:

"uydu yayını üzerinden trt1 ve trt1 hd izleyenlere önemli duyuru uefa ve euro2016 avrupa futbol şampiyonası yayıncı kuruluşları arasındaki sözleşme gereği euro2016 final müsabakasının uydu yayınına şifre koymak zorunda olduğumuzu bildirir anlayışınız için teşekkür ederiz.

karşılaşma sırasında yayınımızı karasal alıcılarınızdan, tv platformlarından takip edebilirsiniz."

turnuvadaki bütün maçları canlı olarak trt'den izleyebilen futbolseverler, final maçının ilk yarısında uydu yayınında şifre olmasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

saat 22.00'de başlayan karşılaşmanın uydu yayınındaki şifre, ikinci yarıda kaldırıldı. fakat, şifrenin ikinci yarıda kaldırılması trt tarafından futbolseverlere herhangi bir mecradan duyurulmadı.  

trt'den ayrıca mücadelenin ikinci yarısında maç yayınından şifrenin neden kaldırıldığına ilişkin bir açıklama da yapılmadı. 

kaynak: al jazeera, twitter 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;