Türk Milli Takımı

Türkiye 'devam' dedi

Türkiye, Euro 2016 yolunda grupta üçüncülük için mücadele ettiği Hollanda'yı 3-0 yendi. Puanını 12'ye çıkartan Türkiye, gruptaki iddiasını sürdürdü. Türkiye'ye play-off oynamak için 4 puan yetiyor.

Konular: Futbol, Spor, Euro 2016
Oğuzhan Özyakup ilk milli golünü doğduğu Hollanda'ya karşı attı. [AA]

2016 avrupa futbol şampiyonası elemeleri a grubu'nda türkiye ile hollanda arasında karşılaşma konya torku arena’da başladı.

türkiye'nin ilk golünü 8. dakikada hollanda doğumlu oğuzhan özyakup attı. ikinci gol ise 26. dakikada arda turan’dan geldi. 85. dakikada türkiye, burak'ın golüyle farkı 3'e çıkardı. 

türkiye, bu skorla puanını 12'ye çıkardı, grupta üçüncülüğü hollanda'nın elinden aldı.

türkiye futbol direktörü fatih terim, 2016 avrupa şampiyonası elemeleri a grubu'nda hollanda karşısında alınan 3-0'lık galibiyete ilişkin, "hollanda galibiyetini hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride kalan yakınlarına adıyoruz. ruhları şad olsun" dedi.

terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının ve kendisinin avrupa şampiyonası'na katılmak için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyledi.

şu an sıralamada daha üstte olmayı istediklerini ancak bunun olmadığını belirten tecrübeli teknik adam, "hollanda galibiyetini hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride kalan yakınlarına adıyoruz. ruhları şad olsun. son olarak size söyleyeceğim; mücadeleye devam ettiğimiz sürece yenilgi yoktur. sonuna kadar kovalayacağız. bu da bizim karakterimizdir" diye konuştu.

letonya maçını kazanmaları halinde okuyacağı metni basın mensuplarıyla paylaşan terim, şunları kaydetti:

"tahmin ettiğinizden daha fazla sizleri dinliyorum, görüyorum ve dikkate alıyorum. sadece medyayı değil, sosyal medyayı ve sokaktaki insanların da nabzını tutuyorum. pazardaki tezgahçıyla da konuşuyorum. başta ben olmak üzere; kişilere, kurumlara ve tercihlere kızabilirsiniz. kırgın da olabilirsiniz, eleştirebilirsiniz, beğenmiyor ve istemiyor da olabilirsiniz. bunları anlayışla karşılarım ancak şu an görev başındayız. millet ve ülke bütünlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz. bu topraklarda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğu şu günlerde sırtınızı milli takımınıza dönemezsiniz. sırt çevirmemelisiniz. bizler gelip geçeriz, yarın başka bir arkadaşımız gelir. ancak ülkenin dünyada mevcudiyetini devam ettirecek bir takım var, o da milli takım. ondan desteğinizi, dualarınızı ve iyi enerjilerinizi esirgemeyin lütfen."

kadroda iki değişiklik

fatih terim, bir önceki karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı. grupta letonya ile oynanan maçın ilk 11'inde yer alan futbolculardan volkan şen ve gökhan töre yedek kulübesinde bulunurken, bu oyuncuların yerine oğuzhan özyakup ile şener özbayraklı forma giydi. 

letonya maçında sağ bek olarak görev yapan ozan tufan, hollanda karşısında orta sahada maça başladı. sakatlığından dolayı oynayıp oynamayacağı belli olmayan serdar aziz ise ilk 11'de yer aldı.

stadın tamamı doldu

[Fotoğraf: AA]

milli takımın, hollanda'yı konuk ettiği mücadeleye konyalı futbolseverler büyük ilgi gösterdi. hollandalı taraftarlar ise yaklaşık 300 kişiyle kendilerine ayrılan kısımda takımlarını destekledi.

maçı başbakan ahmet davutoğlu da tribünden izledi.

hollanda'da son maça göre 4 değişiklik

konuk ekip hollanda'da teknik direktör danny blind, son oynanan izlanda maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

blind, izlanda maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü wijnaldum ve huntelaar'ı kadrodan çıkarırken, sakatlığı bulunan robben ve izlanda karşısında kırmızı kart gören indi'nin yerine bruma, riedewald, van persie ve narsingh'e şans verdi. 

konuk ekipte fenerbahçe'de forma giyen robin van persie ve galatasaraylı oyuncu wesley sneijder ilk 11'de sahaya çıktı.

113 maçta 56 galibiyet

a milli futbol takımı, fatih terim yönetiminde oynadığı 113 maçta 56 galibiyet aldı. ay-yıldızlı ekip, terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 29 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu.

terim yönetiminde 171 gol atan milliler, kalesinde ise 123 gol gördü.

üçüncü dönemindeki maçlar

ay-yıldızlı ekip fatih terim'in üçüncü döneminde oynadığı 21 maçın 13'ünü kazandı, 5'ini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı. milliler, 11'i resmi, 10'u özel bu maçlarda 35 gol atıp, 22 gol yedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;