Euro 2016

Türkiye nefes aldı

Türkiye, gruptaki ilk galibiyetini Kazakistan karşısında aldı. Volkan Demirel küfür nedeniyle stadı terk etti, ardından geri döndü. Stattan çıkışı sırasında, korumalar gazetecilere saldırdı.

Konular: Spor, Futbol, Türkiye
Türkiye puan durumunda dördüncü sıraya yükseldi. [AA]

karşılaşmada türkiye'nin golleri biri penaltıdan olmak üzere burak yılmaz (2)  ve serdar aziz'den geldi. kazakistan'ın golünü ise 86'ncı dakikada penaltıdan smakov kaydetti.

türkiye bu galibiyetle dört puana yükseldi ve grup sonunculuğundan kurtularak dördüncü sıraya yerleşti. kazakistan ise bir puanda kaldı ve son sıraya düştü.

a grubu'ndaki diğer maçlarda hollanda letonya'yı 6-0, çek cumhuriyeti de izlanda'yı 2-1 yendi. bu sonuçların ardından liderlik çek cumhuriyeti'ne geçti. çeklerin 12 puanı var. hemen ardından gelen izlanda'nın dokuz, hollanda'nın da altı puanı bulunuyor.

türkiye'de maç öncesi volkan demirel krizi de yaşandı. kazakistan maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan kaleci volkan demirel'e tribünlerden küfür edildi. milli takım'ın fenerbahçeli kalecisi ısınmayı yarıda bıraktı ve hemen ardından da stadı terk etti. ikinci yarıda ise emre belözoğlu ile birlikte türk telekom arena'ya geri döndü.

70'inci dakikada da tribünlerden tff başkanı yıldırım demirören'e tepki tezahüratları duyuldu. maçın son dakikasında da bir taraftar sahaya girdi.

türkiye'nin beşinci maçı 28 mart'ta deplasmanda hollanda ile. bu maçta kart cezalısı olan arda turan forma giyemeyecek. 

iki penaltı golü

maça türkiye hızlı başladı. kazakistan kalesinde üst üste ataklar bulan türkiye 23'üncü dakikada burak yılmaz ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

bu pozisyondan iki dakika sonra ise türkiye penaltı kazandı. burak yılmaz'ın ceza sahasında düşürülmesinin ardından kazanılan penaltıyı kendisi kullandı ve topu da filelere yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

29'da ise fark ikiye çıktı. volkan şen'in indirdiği topta burak yılmaz'ın vuruşu kalecinin de hatasıyla ağlarla buluştu. skor 2-0'a geldi.

ilk yarı bu skorla sona erdi. ikinci yarı ise ilk yarıya oranla daha sakin başladı. türkiye top hakimiyetini sürdürse de önemli pozisyonlar yaratmakta zorlandı. 

ikinci yarının ilk net pozisyonu 69'da geldi. burak yılmaz'ın şutu kaleciden döndü. umut bulut uygun durumda topu auta attı.

82'de ise türkiye'nin üçüncü golü geldi. golü atan isim bursaspor'un 24 yaşındaki savunma oyuncusu serdar aziz'di. 86'da ise mehmet topal ceza sahası içinde rakibini düşürdü ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. smakov skoru 3-1'e getirdi.

kadro büyük oranda değişti

terim, kazakistan ile oynanan karşılaşmada brezilya mücadelesine göre kadroyu da büyük oranda değiştirdi. tecrübeli teknik adam son milli maçtaki karşılaşmada görev verdiği semih kaya, ozan tufan, umut bulut ve arda turan'ı kazakistan karşısında da sahaya sürerken, diğer altı oyuncunun yerine farklı isimleri oynattı. savunmanın göbeğinde semih kaya'nın yanında bu kez bekir irtegün'ün yerine serdar aziz şans buldu. gökhan gönül de yedekler arasında yer aldı.

brezilya maçı öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan mevlüt erdinç'in yerine forvette burak yılmaz şans buldu. fatih terim özel maçta ilk 11'de oynattığı bekir irtegün, hamit altıntop ve bilal kısa'yı tribüne gönderirken, ismail köybaşı ve mehmet topal'ı yedek soyundurdu. bu oyuncuların yokluğunda selçuk inan, volkan şen ve olcay şahan da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.

sadece galatasaraylı futbolcular tribüne çağrıldı

kazakistan maçı öncesi milli takım'ın ısınması sırasında volkan demirel'e tepki gösteren kale arkasındaki taraftarların sadece galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırmaları dikkati çekti. bu grup, seremoninin hemen ardından ise tüm takımı tribünlere davet etti.

terim 428 gün sonra türk telekom arena'da

türkiye futbol direktörlüğü öncesinde galatasaray'ın başında bulunan fatih terim, sarı-kırmızılı takımdaki görevinden ayrılmasının ardından ay-yıldızlı ekibin başında türk telekom arena'daki ilk maçına çıktı.

geçen sezon süper lig'de beşiktaş ile oynanan 5. hafta mücadelesinde galatasaray'ın başında bulunan tecrübeli teknik adam, 428 gün sonra seyrantepe'deki kazakistan maçında milli takım'ın başında yer aldı.

terim, galatasaray'daki görev süresinde türk telekom arena'ya son kez, 13 eylül 2013 tarihinde 1-1 biten medical park antalyaspor maçında çıkmıştı.

yan hakemler bayraklarını unuttu

dha'ya göre türkiye-kazakistan maçının yardımcı hakemleri, bayraklarını stada getirmeyi unutunca, ilk yarıda korner direklerinin bayrakları ikiye bölünüp birer parçaları kullanıldı.

türk telekom arena'nın korner köşelerindeki sarı-kırmızı bayraklar ilk 45 dakika boyunca hakemlerin imdadına yetişti. karşılaşmanın rus yardımcı hakemleri dmitri mosyakin ve valeri danchenko'nun bayraklarını getirmedikleri ortaya çıkınca, türk telekom arena'nın köşe gönderleri ikiye bölündü ve hakemler de bu bayrakları kullandı.

devre arasında fifa kokartlı hakemlerden hüseyin göçek tarafından stada getirilen bayraklarla sorun çözüldü ve hakemler nizami bayraklarla müsabakaya devam etti.

stat dolmadı

millilerin kazakistan ile yaptıkları kritik mücadelede stat dolmadı. türk telekom arena'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken 20 bini aşkın taraftar tribünlerde yer aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;