2014 Yerel seçim

'Twitter mivitır kökünü kazıyacağız'

Başbakan Erdoğan, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Türkiye'ye komplolar kurulduğunu söyledi, "Hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia ne der, hiç umurumda değil" dedi.

Başbakan Bursa mitingine eşi Emine Erdoğan ile katıldı. [AA]

yerel seçim kampanyasını bursa'da sürdüren ak parti genel başkanı ve başbakan recep tayyip erdoğan gökdere meydanı'nda halka seslendi. yasadışı telefon dinlemelerini ve bunların internette yayınlanmasına sert tepki gösteren erdoğan şunları söyledi:

''bir başbakanı, bir cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz, mahkeme kararı filan alamazsınız böyle bir şey yok. bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye başbakana, cumhurbaşkanına, bizlere verilen o telefonları, kriptolu denilen telefonlarımızı bile dinleyecek kadar adiler, alçaklar." 

internetle ilgili daha önce de yeni önlemler alınacağını söyleyen erdoğan, bu kez net konuştu:

"bu twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. uluslararası camia ne der hiç beni ilgilendirmiyor. bunun özgürlükle alakası yok. özgürlük birinin mahremine girmek değildir. buna fırsat vermeyeceğiz. süratle bu adımı atıyoruz. niye? burada ülkemin güvenliği söz konusu. ülkeme fitne fesat sokmak isteyenler karşısında türkiye cumhuriyeti devletini bulacaktır."

fethullah gülen'e yönelik eleştirilerini sürdüren erdoğan, "türkiye milli iradeye sahip çıkıyor. 'beni pensilvanya'dan yönetemezsin' diyor" diye konuştu.

"chp de haşhaşi"

paralel yapı olarak adlandırdığı gülen cemaati için daha önce haşhaşi ifadesini kullanan erdoğan, bu kez chp için de aynı ifadeyi kullandı. erdoğan, mhp lideri bahçeli'yi de hedef aldı.

"bu seçimden birinci parti olarak çıkmaksak ben genel başkanlığı bırakırım. benim bir farkım var. ben bırakırım. ancak kılıçdaroğlu birinci parti olmazsa bırakır mı? o zaman bu chp’ye gönül veren vatandaşlarım kendilerini iktidara getiremeyecek adamın neden peşinden giderler. bahçeli... bildim bileli o partinin başındadır. pelsilvanya’ya bir şey hatırlatmak istiyorum. bu chp dindarlara tarihleri boyunca zulmetmedi mi.  ben birilerine haşhaşi dedim ama bu chp de haşhaşi."

bursa'da erdoğan'dan önce başbakan yardımcısı bülent arınç da konuştu. erdoğan, bursa'dan önce gittiği sakarya'dan arınç'ın perşembe günkü sözlerinin aksine fethullah gülen’e saygısını kaybettiğini söylemiş, “ona saygı duyarsam kendime saygısızlık etmiş olurum” demişti. arınç bursa'daki konuşmasında bu konuya girmedi.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;